11 oktober 2009

Vernissagefest på Holma Konst

Just nu är det sista chansen att se Höganäskonstnärerna Paula Fohlin och Christer Svanbergs verk på Holma Konsts Höstutställning. Galleriet och caféet är öppet idag söndag kl. 12-16.


Under vernissagedagen arrangerade Holma Konst visning tillsammans med konstnärerna. Dagen avslutades med vernissagefest. Här nedan två av de glada arrangörerna Gunnel Pålsson och Susanna.


Paula Fohlin arbetar med ljus och ljusspeglingar i sina bilder i äggoljetempera. Hon leker med dimensionerna genom att låta ute och inne mötas i spegelbilden i ett fönster. Eller genom att låta ljuset som strilar ner mellan bladen i en skogsdunge bilda ett mönster.




Christer Svenberg arbetar med den marina undre världen i sina bilder. Landskap, djur, växter, ljuset från ytan och vyerna mot ytan där man ibland kan ana det som finns på andra sidan av dessa två dimensioner. Han utgår alltid från vad han har sett, ser och helst kan återvända till. Det är inga direkt fotografiska bilder, men ganska nära verkligheten i färg och form. Christer har hämtat de flesta av sina motiv under ytan runt och kring Kullberg i nordvästra Skåne där han har dykt sedan 1993.



Här hälsar Gunnel Pålsson och, den tredje arrangören, John Follin oss välkomna till vernissagefesten. Nedan syns konstnärerna Christer Svanberg och Paula Fohlin.


Under kvällen serverades det förtäring för alla sinnen. Härliga bilder, en god buffé och livemusik.



Det lokala bandet Badbacks spelade unplugged covers på gamla rock´n´roll- och bluesklassiker under tiden som vi njöt av maten. I bandet ingår även John Follin på Holma Konst, konstnär och arrangör.









Publiken rycktes med av musiken så kvällen avslutades med både allsång och dans.



Läs mer om Paula Fohlin och Christer Svanberg på deras hemsida. Där kan du också se fler konstverk och även Christers undervattensfotografier.

Är du sugen på att veta mer om Badbacks och få smakprov på deras musik så har de också en hemsida. Bandet kan hyras för spelningar till både små och stora sällskap.

Läs mer om Holma Konsts kommande aktiviteter.

För att inte missa några av Höörs alla evenemang så håller du dig uppdaterad genom Höörs Turistbyrås evenemangskalender. Där går det att söka evenemang via datum eller typ av aktivitet. Det finns redan ett flertal evenemang inbokade under 2010. Vill du se vad som händer under veckan så kan du klicka dig direkt in under Veckans evenemang! här till höger på bloggen.

Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: