21 oktober 2009

Jazzweekend på Pensionat Klinta

Till helgen är det jazzweekend på Pensionat Klinta! Det blir både country- & rockinfluerad jazz samt traditionell jazz.

Det hela drar igång på fredag, 23/10, med Susanne og Keith som bjuder på sin country- och rock influerade jazz. Susanne och Keith har spelat tillsammans i ca två år och deras repertoar kommer från bla Bob Dylan, Neil Young, Willie Nelson, Kinks och naturligtvis Johnny Cash. De har även lovat att spela ett par nummer av John Mogensen!

Keith Hopcroft är född i England på 1950-talet. Han har bla turnerat i Skandinavien och Europa i ett rock n' rollband där han spelat elgitarr, under 1970- och 80-talen. Keith slog sig ner i Danmark 1985 och har sedan dess spelat i Danmark och Nordeuropa med hans orginella tolkningar av country och rock.

Susanne Friis är född och uppvuxen i en mycket musikalisk dansk familj. Susanne har valt att gå i sin fars fotspår och spelar akustisk basgitarr, vilket blir ett fantastiskt samklang med Keiths gitarrspel. Susannes mjuka stämma passar perfekt med Keiths mer barska men varma sång.

På lördagen är det Fourleaf Clover Band, bestående av Johannes Kronqvist, Mikael Cinthio, Kalle Kronqvist och Per Melin. Johannes, på piano. är bara 22 år men har redan hunnit spela jazz i sju år, och då allt från New Orleans-jazz till Jan Johanssons svenska folkvisor. Johannes har bla ackompanjerat sångerska Topsy Chapman från New Orleans. Johannes är även medlem i Björn Ingelstam Band.

Mikael Cinthi spelar saxofon och sjunger, var med i Traditional Feetwarmers under deras storhetstid på 1980-talet. Han är känd i Danmark, främst genom sitt samarbete med gitarristen Ronald Andersen. Mikael har en speciell förkärlek till franska melodier som spelas med stor känsla.

Kalle Kronqvist, bas, är främst känd genom sitt samarbete med the Sammy Rimington Band under 90-talet där slap-bass-stilen kom väl till pass. Han har varit medlem i många danska traditionella jazzband. Kalle har i perioder haft ett eget jazzband: Kroons Jazzband.

Sist men inte minst har vid Per Melin på trummor, var en viktigt medlem i malmöbandet Jazz-å-dé tillsammans med Ale Möller under 1970-talet. Han har gjort många turnéer med sångaren Björn Afzelius och Tältprojektet. Per ingår i det fasta kompet på Liseberg i Göteborg om somrarna.

Restaurangen är öppen fredag och lördag och du kan välja mellan 2-rätters eller 3-rätters middag. Det går även bra att bara lösa jazzbiljett. Konserterna äger rum mellan 19.30 och 22.30 båda dagarna.


Denna fantastiska jazzweekend avslutas på söndagen med jazzbrunch mellan 10.00 och 12.00, då Susanne og Keith återigen står för musikunderhållningen.

För mer information om priser osv gå gärna in på turistbyråns hemsida och veckans evenemang, länken hittar du som vanligt till höger! Vill du veta mer om Pensionat Klinta, besök gärna deras hemsida. www.pensionatklinta.se

Alla bilder i inlägget copyright: Pensionat Klinta

//Jenny, Höörs Turistbyrå

3 kommentarer:

Höörs Turistförening sa...

Vad kul med nya "konsertlokaler" i Höör. Musik och en god middag är alltid en trevlig kombination.

Helén

Niklas sa...

Höörs rika musikutbud fick (denna helgen) ytterligare ett ställe för att avnjuta jazz och härlig musik. Jag var där och lyssnade på country-låtar /60-talsrock på fredagkvällen och hörde svängig jazz på lördagskvällen. Pensionat Klinta är uppbarligen mycket populärt bland köpenhamnare och danskar - det var fler danskar än svenskar där ! / Hälsningar från en jazzdiggande skånsk 2-barnspappa.

Höörs Turistförening sa...

Jag hoppas att det blir fler musikhelger framöver. Jag var själv upptagen i helgen och hade inte möjlighet att gå.

Helén