30 oktober 2009

1700-tals glas på Färs & Frosta Sparbank i Höör

Fram till och med den 25 november visar Incendi Glasblåseri sina glas på Färs & Frosta Sparbank i Höör. Bland annat visas delar ur Incendis 1700-tals serie inspirerad av glas från Henrikstorps Glasbruk i Perstorp. Bruket, även kallat "Skånska Glasbruket", var i drift mellan 1693-1762.


Karaffer copyright: Incendi Glasblåseri

Karafferna är frihandsblåsta och stämplade med glasblåsare Espen Anton Jensens eget sigill EAJ.

1700-tals glas copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

Incendi har också tagit fram vinglas, supkoppar och "glättestenar", blåst helt enligt samma teknik som på 1700-talet. Vinglasen har en blåst fot, det vill säga att den är blåst och driven på samma sätt som kupan, och de är graverade för hand. Supkopparna har texten "Din Skåhl mit hierta". Glättestenarna är en variant av gamla tiders strykjärn! Väldigt vackra i sin egenskap av bruksting.

Glasmonter copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

Färs & Frosta Sparbank har öppet måndag-fredag kl. 10-15 och torsdagar kl. 10-18.
Mer om Incendi Glasblåseri i Höör hittar du här.

//Gästbloggare Helena Dunér, Incendi Glasblåseri

29 oktober 2009

Njut av höstens färgprakt

Passa på att använda helgens ledighet till att njuta lite extra av naturens höstfärger. Kanske är det sista helgen där löven sitter kvar på träden. Ett par frostnätter sedan står bokarna kala i väntan på vintertäcket av snö.

Den här färgprakten mötte mig imorse på väg från Norra Rörum till Höör. Varje årstid har sin charm och Höörs natur går att njuta av 365 dagar om året.

Höstträd copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

//Helén, Höörs Turistbyrå

Den biologiska mångfaldens pris

Onsdagen den 9 september var en stor dag för naturvården i Skåne. Då delades det nyinstiftade priset "Den biologiska mångfaldens pris" ut för första gången. Prisutdelningen är en början till många kommande satsningar och aktiviteter i Skåne inom området biologisk mångfald.



Camilla Jönsson, chef för Skånes Djurpark, hälsade åhörare och pristagare välkomna till Skånes Djurpark. Hon började att berätta om vikten att arbeta med biologisk mångfald. Eftersom 2010 är utsett till den biologiska mångfaldens år kommer vi säkert att höra mycket om detta begrepp framöver.

Biologisk mångfald, eller biodiversitet, är ett samlingsbegrepp för livet på jorden i sin helhet och i alla dess former. Biologisk mångfald kan ses på olika nivåer. För en hög biologisk mångfald krävs det t.ex. att våra olika ekosystem och naturtyper - skog, våtmarker, sjöar, ängar m.m. - innehåller alla de arter som hör hemma i miljön och att samspelet mellan dem fungerar.


Anders Lerner, ordförande i Naturskyddsföreningen i Skåne fortsätter att berätta om varför Naturskyddsföreningen vill skapa ett engagemang kring biologisk mångfald. Förlusten av arter, naturtyper och ekosystem är ett accelererande problem på global nivå. Livet på jorden är helt beroende av biologiska resurser.


Kenth O Ljungberg, ordförande i Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, berättade om exempel på värdefulla insatser för att bevara den biologiska mångfalden. Under de senaste deccenierna har man arbetat mycket med att kartlägga och bevara gamla lantraser och kulturväxter. Det är först nu under de allra senaste åren som man börjat arbeta med den vilda faunan och floran på motsvarande sätt.


Då var det dags för Göran Tunhammar, landshövding i Skåne län, att dela ut det nyinstiftade priset. Den biologiska mångfaldens pris har, under 2009 instiftats gemensamt av Naturskyddsföreningen i Skåne, Stiftelsen Skånes Djurpark, Studiefrämjandet Skåne-Blekinge och Event in Skåne och kommer att delas ut årligen. Alla som gjort någon värdefull insats för den vilda eller odlade biologiska mångfalden i Skåne kan nomineras. Syftet med priset är att sprida kunskap, popularisera, skapa engagemang, medvetenhet och ett intresse hos allmänheten för biologisk mångfald. På sikt kommer också olika aktiviteter att knytas till priset.


Här överlämnar Göran Tunhammar priset på 15000 SEK och en munblåst karaff med glas från Höörs eget glasblåseri Incendi till Sven Hernborg med motiveringen (ej fullständig);

Sven Hernborg har kämpat för naturen på Bjärehalvön och Hallands Väderö med engagemang och kompetens under mycket lång tid. Han har under deccenier varit en stor ideell kraft. Han har inspirerat andra, via naturskyddsföreningen på Bjäre men också via sin tidigare yrkesroll som biologilärare. Sven Hernborg har envist slagits för att även nästa generation ska få uppleva slåttermarker, hagar och strandängar som betas av kreatur. Få har så enträget kämpat för att få alla att förstå det som för honom är en självklarhet - att vår biologiska mångfald är en oerhört värdefull resurs. Något som vi skall vårda och uppskatta, innan den är försvunnen för alltid för våra kommande generationer.


De som fick äran att tillverka priset är Höörs egna glasblåsare, Espen Jensen och Helena Dunér på Incendi Glasblåseri. Espen och Helena är utbildade glasblåsare vid Orrefors och har sedan december 2008 drivit sitt glasblåseri här i Höör.



Ovanstående text och bilder copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

Här nedan berättar Espen Jensen på Incendi Glasblåseri själv om sina tankar kring priset för biologisk mångfald:

Då Camilla Jönsson på Skånes Djurpark tog kontakt med oss och frågade om Helena och jag skulle kunna blåsa det ”Biologiska mångfaldets pris” blev vi omedelbart upprymda och ivriga. Inte bara för att det var ett uppdrag av sådan dignitet men också för att våra hjärtan brinner för den sällsynt rika och vackra naturen i Skåne. Att få vara med på att belysa viktigheten av bevarande och förvaltning av ädellövskog, sjöar, betesmark, ängar och våtmark är verkligen något vi är stolta över!

För mig, som inflyttare i kommunen, är naturrikedomen slående. Jag har tillbringat timmar vid Rönne å och studerat den sällsynta kungsfiskaren i sin exotiska blågnistrande färgprakt, njutit av blommande ängar, suttit i vårnatten och väntat på att få en glimt av grävlingen när den har vårstädning i mars. Jag har legat i lövsalar bland vitsippor med harar betande tyst och vaksamt strax intill.

Utanför vårat hus i Hallaröd häckar glada, ormvråk, hornuggla, kattuggla, korp, gröngöling, spillkråka och många, många flera. Jag har otroliga 80 olika fågelarter på min trädgårdslista. Det kryllar av olika små och stora djur över allt i markerna och varje årstid bjuder på sina skådespel.

Vilket fattigt liv det skulle bli om inte människor som pristagaren Sven Hernborg fanns och kämpade för artrikedom och bevarande av naturliga biotoper och habitat! Vi behöver människor som Sven som kan förmedla kärlek till naturen till kommande generationer och som kan påminna oss om hur viktigt det är att ta vara på naturen och mångfalden så att våra barn och barnbarn också kan få uppleva morkullornas drag över skogarna och tranornas rop i maj.

Camilla och Suzanne på Skånes Djurpark ville att priset skulle dekoreras med en utter, därför att uttern, som är överst på näringskedjan, är en känslig art, har och länge varit försvunnen från Skåne p.g.a. föroreningar och störning av deras naturliga miljö. Nu finns det åter ett växande utterbestånd i norra Skåne tack vare envisa naturkämpare!


Vi blåste en stor vattenkaraff som symboliserar det rena vattnet som uttern behöver för att leva. En blåtonad fot på karaffen står för vattnets färg och på karaffen handgraverades en ståtlig stående utter. Proppen på karaffen graverades med en aborre, en fisk som är utterns vanligaste föda. Till karaffen hör sex dricksglas som vart och ett graverades med uttertassens avtryck. Ett ekosystem i miniatyr.


Hur gjordes nu priset?

Som allt vårt glas på Incendi Glasblåseri munblåstes det på traditionellt vis, och denna karaff och de tillhörande glasen är även frihandsblåsta, dvs blåsta utan form och helt med ögonmåttet och handens känsla. När vi blåser glas behövs fyra händer, vanligtvis en blåsare och en assistent som tillsammans hanterar den 1100-gradiga glasmassan och håller den i ständig rörelse. I detta fall behövdes inte bara det utan till och med två blåsare, eftersom själva foten också skulle blåsas. Det görs samtidigt som kroppen på karaffen blåses upp, och sedan sammanfogas de båda i ett tillstånd av ca 650 grader. Processen är mycket spännande och intensiv, och resultatet visar sig först dagen efter då glaset långsamts kylts ned från 500 grader till rumstemperatur.

Graveringen är ett mycket tids och- koncentrationskrävande arbete. När ett streck väl är ingraverat går det inte att sudda. Gissa om det är nervöst att gravera det allra sista, efter en hel dags arbete!

Vi är stolta över att priset för biologisk mångfald har blåsts hos oss på Incendi Glasblåseri, av Espen Jensen och Viktor Dimblad och att det har graverats av Helena Dunér.

Fyrfaldigt leve för Sven och alla andra som kämpar för naturen i det stora och det lilla! Dom som slår ängen med lie, rensar upp sjöar, slutar dränera våtmark och myr, och för dom som lär sina barn att uppskatta spindeln i blomman och fåglarnas sång.

Bilder copyright: Incendi Glasblåseri

//Gästbloggare Espen Jensen, Incendi Glasblåseri

26 oktober 2009

Vem är veckans profil i Höör?

Efter önskemål från kommenterande läsare på Höörsbloggen, som efterlyser mer "skvaller" om folk i och runt om Höör, så kommer vi att ha ett återkommande inlägg som vi kallar för Veckans profil.

Här intervjuar vi en person - mer eller mindre känd - och presenterar denne på bloggen. För att behålla spänningsmomentet ett antal dagar kommer vi inte att avslöja vem personen är direkt efter intervjun. Du som läsare får gärna gissa i kommentarsfältet. Före nästa Veckans profil avslöjar vi personen med namn och bild och lite mer information.


Håll utkik efter ovanstående vinjett och se fram emot spännande läsning om våra kommande profiler.

//Helén, Höörs Turistbyrå

Ett år på turistbyrån!

För ett år sedan var det en mycket nervös Jenny som klev in genom turistbyråns dörr för att påbörja sin anställning här. Det jag visste om Höör innan jag började jobba här var att Bosjökloster Slott och Skånes Djurpark finns i kommunen. Och att turistbyrån ligger mittemot järnvägsstationen. Jag hade dock ingen aning om vart närmsta ICA, Konsum eller uttagsautomat fanns. Jag hade med andra ord mycket att lära mig i början, förutom att få koll på alla rutiner här på turistbyrån. Vilken tur då att jag det första halvåret pendlade mellan Tomelilla, där jag då bodde, och Höör med buss och tåg tre timmar om dagen. Då hade jag ju något att göra på väg till eller ifrån jobbet. I början hade jag naturligtvis full sjå med att hålla koll på turistbyrån, och det var nästan så hjärtat stannade så fort telefonen ringde eller det kom in någon genom dörren. ”Jag kan ju ingenting…” Om man betänker hur lite jag kunde om Höör när jag började här så är det otroligt hur mycket information som idag finns inpräntad i hjärnan, och mer blir det!

Jag tröttnade naturligtvis efter ett tag på att pendla så många timmar varje dag och när jag fick erbjudande om en lägenhet så tackade jag naturligtvis ja till den, och kan sedan april i år även titulera mig som Höörsbo. Det är ett beslut jag inte ångrat, även om jag ibland kan sakna Bo Ohlsson i Tomelilla, som är ett säkert kort när man sitter hemma och är lite uttråkad en helt vanlig ordinär söndag. Fast uttråkad behöver man nog egentligen aldrig bli om man bor i Höör. Här händer det något så gott som varje dag, och vi har ju verkligen naturen in på knuten, så det är ju bara att klä sig efter väder och bege sig ut...

Som tur är det inte bara hårt arbete som gäller, utan det finns även tid för nöje, som lite bowling i goda vänners lag!



Det händer även att man får ställa upp på trevliga begivenheter, som en fotbollsmatch under Fritidsfestivalen! Dock märkte jag att det var längesedan jag spelade fotboll. Men kul var det!

Alla bilder i inlägget Copyright: Helén Magnusson

Vem hade anat att urvästgöten som lämnade sitt Trollhättan i augusti 2006, för att plugga i Tomelilla, och blev förälskad i Österlen, skulle ta sitt pick och pack och flytta till "Mittens rike"? Inte undertecknad i alla fall. Men så är det. För hur mycket jag än lovordar "mitt" Trollhättan och Österlen med för den delen så har jag blivit förälskad i Höör och Mittskåne, och här planerar jag att stanna länge till!

//Jenny, Höörs Turistbyrå

24 oktober 2009

Premiärhelg på Justinas Tyger

Denna helgen är det stor premiär- och invigningshelg för Justinas Tyger i den nya stora butiken i Höör. Justinas Tyger som tidigare låg i Tjörnarp har nu flyttat och finns nu mittemot CityGross! Här hittar du kvalitetstyger, gardiner, möbeltyger, dukar, kuddar, lakan, påslakan, örngott, överkast, MBT-skor.


Gör ett besök i butiken och ta del av de många olika premiärerbjudandena som tex MBT-skor, jultyger, påslakan, bäddset mm. I och med de nya lokalerna så hittar vi nu Sveriges största MBT-butik hos Justinas. Nu undrar du kanske vad MBT-skor är för något? Det är en sko med en rundad sula som stärker fötterna, benen och ryggen. Du får en bättre hållning och de skapar en behagligare gång.


Denna helg håller Justinas öppet: lördag 10-16 och söndag 11-15. Ordinarie öppettider är: måndag-fredag 11-18, lördag 10-16.

Vill du veta mer om Justinas, besök deras hemsida, www.justinas.se

Alla bilder i inlägget Copyright: Jenny Karlsson

//Jenny, Höörs Turistbyrå

23 oktober 2009

Höstlov i Höör

Hela vecka 44 är alla skolungdomar lediga från skolan, det är dags för höstlovet. Det är ett fullspäckat program för den som inte vill sitta hemma hela lovet. Höstlovet tjuvstartar redan ikväll med Halloweendisco för låg- och mellanstadiet på Älvkullen.


Imorgon börjar Skånes Djurparks Halloweenvecka med bl.a. spökjakt. Det är något på gång varje dag fram till nästa lördag i djurparken, som t.ex. rovdjursguidning, pyssel, klappa smådjuren i barnzoo, spökhistorier, ponnyridning och minitraktorer. Nästa lördag, den 1 november är det återigen spökjakt i djurparken.

Copyright: Jenny Karlsson, Höörs Turistbyrå

Under hela nästa vecka finns det möjlighet att prova-på olika sporter som tex budo, brottning, luftgevärsskytte, judo, konståkning och vattenpolo. Man har även möjlighet att prova-på schack, köra eldrivna miniracingbilar, bowla, bada i Björkviksbadet, gå på teater osv... Vill du veta mer om vad som finns att göra på höstlovet kan du gå in på Höörs kommuns hemsida, Höörs Turistbyrås hemsida, eller komma in till turistbyrån så har vi en liten Höstlovsbroschyr som vi gärna delar ut.

Copyright: Jenny Karlsson, Höörs Turistbyrå

//Jenny, Höörs Turistbyrå

21 oktober 2009

Jazzweekend på Pensionat Klinta

Till helgen är det jazzweekend på Pensionat Klinta! Det blir både country- & rockinfluerad jazz samt traditionell jazz.

Det hela drar igång på fredag, 23/10, med Susanne og Keith som bjuder på sin country- och rock influerade jazz. Susanne och Keith har spelat tillsammans i ca två år och deras repertoar kommer från bla Bob Dylan, Neil Young, Willie Nelson, Kinks och naturligtvis Johnny Cash. De har även lovat att spela ett par nummer av John Mogensen!

Keith Hopcroft är född i England på 1950-talet. Han har bla turnerat i Skandinavien och Europa i ett rock n' rollband där han spelat elgitarr, under 1970- och 80-talen. Keith slog sig ner i Danmark 1985 och har sedan dess spelat i Danmark och Nordeuropa med hans orginella tolkningar av country och rock.

Susanne Friis är född och uppvuxen i en mycket musikalisk dansk familj. Susanne har valt att gå i sin fars fotspår och spelar akustisk basgitarr, vilket blir ett fantastiskt samklang med Keiths gitarrspel. Susannes mjuka stämma passar perfekt med Keiths mer barska men varma sång.

På lördagen är det Fourleaf Clover Band, bestående av Johannes Kronqvist, Mikael Cinthio, Kalle Kronqvist och Per Melin. Johannes, på piano. är bara 22 år men har redan hunnit spela jazz i sju år, och då allt från New Orleans-jazz till Jan Johanssons svenska folkvisor. Johannes har bla ackompanjerat sångerska Topsy Chapman från New Orleans. Johannes är även medlem i Björn Ingelstam Band.

Mikael Cinthi spelar saxofon och sjunger, var med i Traditional Feetwarmers under deras storhetstid på 1980-talet. Han är känd i Danmark, främst genom sitt samarbete med gitarristen Ronald Andersen. Mikael har en speciell förkärlek till franska melodier som spelas med stor känsla.

Kalle Kronqvist, bas, är främst känd genom sitt samarbete med the Sammy Rimington Band under 90-talet där slap-bass-stilen kom väl till pass. Han har varit medlem i många danska traditionella jazzband. Kalle har i perioder haft ett eget jazzband: Kroons Jazzband.

Sist men inte minst har vid Per Melin på trummor, var en viktigt medlem i malmöbandet Jazz-å-dé tillsammans med Ale Möller under 1970-talet. Han har gjort många turnéer med sångaren Björn Afzelius och Tältprojektet. Per ingår i det fasta kompet på Liseberg i Göteborg om somrarna.

Restaurangen är öppen fredag och lördag och du kan välja mellan 2-rätters eller 3-rätters middag. Det går även bra att bara lösa jazzbiljett. Konserterna äger rum mellan 19.30 och 22.30 båda dagarna.


Denna fantastiska jazzweekend avslutas på söndagen med jazzbrunch mellan 10.00 och 12.00, då Susanne og Keith återigen står för musikunderhållningen.

För mer information om priser osv gå gärna in på turistbyråns hemsida och veckans evenemang, länken hittar du som vanligt till höger! Vill du veta mer om Pensionat Klinta, besök gärna deras hemsida. www.pensionatklinta.se

Alla bilder i inlägget copyright: Pensionat Klinta

//Jenny, Höörs Turistbyrå

17 oktober 2009

Janne Schaffer till Höör!

Det är nu klart att den världsberömde musikern, Janne Schaffer, kommer till Höör och Kulturhuset Anders den 24 november för en konsert. Janne som har spelat med "alla" gör ett stopp i Höör och vi kommer att få ta del av "Mitt liv i musiken - en musikalisk resa". Det är en 40-årig resa med en av svensk musikhistorias största framgångar! Janne kommer att berätta historier och anekdoter från både kulisser och scener. Det blir naturligtvis även massor av härlig musik från Jannes egen musik till ABBA, Ted Gärdestad, Björn J:son Lindh, Electric Banana Band mfl. Missa inte denna exklusiva föreställning med Janne Schaffer, Peter U Svensson keyboard/piano och Johan Wikström sång.

Biljettsläpp är tisdagen den 20 oktober och du kan naturligtvis köpa biljetter hos oss på Turistbyrån, men även på biblioteket och Julius Biljettservice. Det är begränsat antal platser så vänta inte för länge med att köpa din biljett!

Copyright: Jerkules

//Jenny, Höörs Turistbyrå

16 oktober 2009

Höstfest på Ringsjö Krog & Wärdshus

Lördagen den 17 oktober får du inte missa Höstfesten på Ringsjö Krog & Wärdshus. Det finns fortfarande några platser kvar.




Copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

För att fortsätta förgylla den vackra hösten dukar Wärdshusparet Lena & Boris Levin fram en höst- och viltinspirerad meny med många lokala råvaror. Till maten blir det musikunderhållning med skånska visor.


Njut lite extra och bo över på Wärdshusets fyrstjärniga hotell. För bordsbeställning och rumsbokning läs mer på Ringsjö Krog & Wärdshus hemsida. Men, vänta inte för länge....

På hemsidan hittar du även mer om kommande Gåsamiddagar, Julbord, Nyårsfest och Tryffelfest. Välkomna!

Övriga bilder i inlägget copyright: Ringsjö Krog & Wärdshus

//Helén, Höörs Turistbyrå

Årets sista fika på Klinta Kryddor & Grönt

Nu går fikasäsongen på Klinta Kryddor & Grönt mot sitt slut. Årets sista fika serveras nu på söndag, den 18 oktober.


Och som vanligt har Anna varit uppe i ottan för att det ska stå nybakat på borden. Jag mumsade i mig min sista kardemummakaka med pärontosca för några dagar sedan och längtar redan till nästa kaksäsong.



Eftersom det börjar bli för kallt att sitta både ute och inne i växthuset så får Anna en välbehövlig semester från kakbakandet för att återkomma till våren med nya läckerheter.

Klintas butik med ekologiska och närproducerade varor håller öppet fram till lillejulafton. Det finns alltså möjlighet att, ett tag till, handla blandat smått och gott av Lotte. Simon finns också på plats i presentbutiken fram till jul så julklapparna finns det tid att köpa.






Visste du att Klinta har en nätbutik? Kommer du långväga ifrån och inte har möjlighet att hinna till Höör före jul så kan du få presenterna hemskickade. Läs mer på Klinta Kryddor & Grönts hemsida.

Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

//Helén, Höörs Turistbyrå

13 oktober 2009

Statistik é kul!

Särskilt bloggstatistik!

Vi på turistbyrån är jätteglada över att så många läser vår Höörsblogg. Sedan vi började föra statistik över våra läsare, den 18 augusti 2009, så har 2372 unika besökare varit inne och läst våra blogginlägg. Med unik besökare menas att du som läser registreras endast en gång per dag om du inte läser från olika datorer vill säga!

I snitt hittills under oktober har 56 personer läst bloggen varje dag. Som mest var 105 personer inne och läste. Fler än 100 per dag har hänt totalt vid fyra tillfällen och det var när vi la ut inläggen om Höörströjorna (finns fler att köpa!) och vid invigningen av Skånes Mitt.


Copyright: Helén Magnusson

Hjälp oss att göra bloggen ännu mer attraktiv genom att lämna kommentarer, tips och förslag. Detta går att göra till varje inlägg om du klickar på kommentarer sist i inlägget.

Du som är medlem i Höörs Turistförening kan marknadsföra dig och din verksamhet som Gästbloggare. Maila över bilder och text till turistbyrån på info@turisthoor.se så lägger vi ut det på bloggen.

Du kan kostnadsfritt prenumerera på bloggen genom att bli Följare av Höörsbloggen. Klicka på Följ längst ner i högerrutan och följ instruktionerna. Eller så går du in på turistbyråns hemsida för Höörsbloggen och klickar på länken för prenumeration. Då lägger du automatiskt in en så kallad RSS-feed i din mailbox och varje gång det kommer ett nytt inlägg på bloggen så får du ett påminnelsemail om detta. Bra va!

Något mer som är jättekul, det är att så många av er läsare har blivit sugna på att själv börja blogga. Som du ser i högerspalten under Höörsbloggens Bloggvänner så finns det flera spännande bloggar att klicka sig in på och följa. Turistföreningens medlemmar länkar vi kostnadsfritt till som bloggvän.

Tänker du starta en blogg men inte riktigt vet hur? Kontakta gärna Jenny på turistbyrån på info@turisthoor.se eller på 0413-275 75 så kan hon hjälpa er på vägen.

Sprid gärna informationen om Höörsbloggen till alla ni känner som kan ha intresse av att veta vad som händer i Höör.
Tack alla läsare än en gång!!

//Helén, Höörs Turistbyrå

12 oktober 2009

Nu é dé jul igen.....

Kanske inte riktigt ännu - men tiden lackar....

Men först ska vi ha den årligen återkommande Skyltsöndagen i Höör. Boka redan nu in första advent, söndagen den 29 november. Då är det full aktivitet i Höör med marknadsstånd på Nya Torg, Färs & Frosta Sparbank och Frosta Center. Det blir aktiviteter runt om i byn, sång och musik, dans kring granen, Luciakröning m.m.









Hjälp oss att göra Skyltsöndagen så julig som möjligt och full av aktiviteter för hela familjen. Företag, föreningar, skolklasser och privatpersoner har möjlighet att hyra marknadsstånd och delta med aktiviteter. Hör av er till Höörs Turistbyrå så snart som möjligt så får ni mer information. E-post info@turisthoor.se eller telefon 0413-275 75.

Skyltsöndagen i Höör är ett samarrangemang mellan Höörs Turistförening, Företagarna och Köpmännen i Höör, Färs & Frosta Sparbank och Höörs kommun.

Här nedan kan du fortsätta att titta på lite bilder från tidigare års Skyltsöndagar.





















Visst börjar man längta lite efter julstämning så här i höstrusk och mörker...
Programmet hittar du på Höörs Turistbyrås hemsida i mitten på november. Gå in via Veckans evenemang! här till höger på bloggen.

Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

//Helén, Höörs Turistbyrå