30 mars 2010

Påsklovskul!

Så här på påsklovet finns det naturligtvis saker att göra för de skollediga barnen. Vad sägs om ett riktigt stenåldersäventyr imorgon onsdag, på Grottbyn. Följ med på en spännande tidsresa bakåt i tiden, ända till stenåldern. Under dagen får du prova att skjuta med pilbåge, baka stenåldersbröd på varma stenar och knacka flinta. Passa även på att prova stenålderskläder och att ligga i en stenålderssäng. Ta med egen matsäck, samt kläder efter väder, vi är utomhus hela dagen.

Förhandsbokning till denna aktivitet krävs och det görs direkt till Grottbyn 0413-55 32 70 eller info@grottbyn.se

Copyright: Ise Andersson/Höörs Turistbyrå

På torsdag den 1 april kan du som går i mellanstadiet gå på påskäggsjakt på Älvkullen. Äggjakten startar klockan 15.00.

Copyright: Fotoakuten

Tycker du att brottning verkar kul, så kan du prova på detta i träningslokalen på Älvkullen! Söndagar klockan 14.00-15.00 är det lekgrupp för dig mellan 3- 6 år. Måndagar är det träning för nybörjare, 6-8 år mellan klockan 17.30-18.30 och mellan klockan 18.30-19.30 är det ungdomsträning för dig mellan 8-17 år!

Copyright: Svenska brottningsförbundet



Copyright: Jenny Karlsson/Höörs Turistbyrå

Skånes Djurpark har aktiviteter hela påskveckan för barn (och vuxna). Jakten på guldägget går runt hela parken. I barnzoo får du lära dig mer om hönor, tuppar och kycklingar varje dag klockan 13.00. Det är påskpyssel varje dag klockan 11.00-15.00!


På påskdagen, 4 april, är det vårfest i djurparken mellan klockan 10.00-16.00. Under hela dagen är det påskpyssel, jakten på guldägget fortsätter, hjälp till att måla ägg till årets äggtavla. Du får veta mer om hönor, tuppar och kycklingar i barnzoo klockan 13.00.


Påsktuppen Ture trixar, tramsar och tar ton då och då under dagen. Påskharen Hasse hoppar, hejar och delar ut hemlisar (liten present) till barnen.

Staffan Björklunds dockteater spelar "Tre på ett strå", tre muntra vårhistorier klockan 13.30 och föreställningen varar ca 40 minuter.


För mer information om vad som händer i djurparken under påskveckan, läs mer här!

De tre nedre bilderna copyright: Skånes Djurpark

//Jenny, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: