29 mars 2010

God mat i påsk

Ringsjö Krog & Wärdshus, Höör, har öppet under hela påsken. Här kan du njuta och koppla av lite mellan konstrundorna. Välj mellan det stora påskbordet med småvarmt, påskmeny med lamm eller röding och à la carte. Kanske vill du bara ta en fika. I huset finns samtidigt en utställning med Gunnel Pålssons akvareller och John Follins akrylmålningar. Läs mer på hemsidan.

Copyright: Ringsjö Krog & Wärdshus

Konstrundan Mittskånes samlingsutställning visas på Frostavallen Hotell & Konferens, långfredag till annandag påsk. Under hela påskhelgen serveras det lunch i Storstugan mellan kl. 11.30-14.30. Även här finns det möjlighet att ta en fika. Läs mer på hemsidan.

Copyright: Frostavallens Hotell & Konferens

Fredag till söndag kan du avnjuta påskbordet på Höörs Gästgifvaregård. Redan på torsdag den 1 april kan du titta in om på en lunch och fika. Björn & Madeleine Forsén firar ett år på Gästis med att bjuda på tårta till kaffet. Grattis! Läs mer på hemsidan.

Copyright: Höörs Gästgifvaregård

På Billingehill Restaurang & Kafé i Billinge serveras det en trerätters påskmeny fredag till måndag. Du kan även välja från restaurangens ordinarie meny, à la carte eller vegetariskt samt våfflor, kakor och tårtor i kaféet. En specialitet för Billingehill är iransk mat. Det går att förbeställa iransk buffé att äta på plats eller ta med hem. Njut av nya spännande smaker till påsk. Läs mer på hemsidan.


När du besöker Billingehill så passa på att köpa ett par flaskor av deras fantastiskt goda Äppelmust med hem. Lokalproducerad av trädgårdens äpplen.

Bilder från Billingehill copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

På Humlalyckans Gårdscafé, Sösdala, serveras påskbuffé och fika av egen tillverkning. Hembakade pajer, mackor, kakor, bullar m.m. Ta samtidigt en titt i inredningsbutiken och på konstutställningen. Ingrid Ohrberg visar sina collage fredag-måndag mellan kl. 12-16. Läs mer på hemsidan.

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: