29 mars 2010

Modernt Svenskt Glas

Välkommen till Incendi Glasblåseri, vid Kulturhuset Anders i Höör, på vernissage av avantgardeglas skärtorsdag den 1 april kl. 12. Mellan den 1-18 april förvandlas Incendi Glasblåseri i Höör till konstgalleri och ger ett sällsynt tillfälle att se konceptuell glaskonst i världsklass. Utställningen är öppen varje dag mellan kl. 12-17.

Copyright: Mårten Medbo

Mårten Medbo har en solid placering i den moderna glashistorien och har nyligen representerat Sverige på Glass Link: Stockholm-Praha i Prag. Incendi har privilegiet att visa hans allra nyaste alster! Medbo har under de senaste åren haft ett stort antal separatutställningar världen över.

Helena Kågebrand är internationellt utbildad och solitt stipendierad. Med ett flertal separatutställningar i Sverige och Europa har hon markerat sig med sina arbeten i laboratorieglas.

Copyright: Helena Kågebrand

Karl Magnus Nilsson har uppmärksammats för sina kontroversiella arbeten i gjutet och blåst glas, han har flera separatutställningar bakom sig och är en av dom mest lovande nya glaskonstnärer inom Svenskt konceptuellt glas.

Copyright: Karl Magnus Nilsson

Självklart ställer också glashyttans ägare och glasblåsare Helena Dunér och Espen Jensen ut. Båda är utbildade på Orrefors och har arrangerat och deltagit på flera utställningar i Sverige och Norge. Genom denna utställning befäster paret sin position som forum för nyskapande och konceptuell glaskonst. Mer om Incendi på hemsidan.


//Gästbloggare Helena Dunér, Incendi Glasblåseri

Inga kommentarer: