21 augusti 2009

Sommarutställning på Holma Konst


Sommarvärdinnan, Susanna, på Holma Konst hälsar oss välkomna till den första av sommarens två utställningar.


Gunnel Pålsson och John Follin, som driver galleriet ute på Holma strax utanför Höör, har i sommar arbetat tillsammans med Susanna för att få ihop en inspirerande utställning. Den första utställningen har temat "Vatten som väcker..." och innehåller akvareller från tre skickliga konstnärer.


Mats Lindh från Hässleholm arbetar med en så kallad akvarellmonotypi. Det är en teknik där färgen flyter fritt på mycket tunnt bibelpapper. Färgen läggs på i olika lager som ger bilden ett tredimensionellt intryck. Målningarna görs därför bara i ett enda unikt exemplar. Ovan visar Susanna en av sina favoriter.



Besökare kan också njuta av Anna Törnquists härliga landskap i blåtoner. Anna, boende i Göteborg med ateljé i Baskemölla, målar allt från landskap, människor och djur till helt abstrakta och nonfigurativa bilder.


Johan Ramberg, Malmö, visar här landskapsbilder med kor. Johan försöker alltid fånga ljuset i sina akvareller oavsett motiv.



De tre utställande gästkonstnärerna får dela platsen i galleriet med ett par lokala konstnärer som både ställer ut och har sina alster till försäljning i galleriets butik. Carina Jönsson från Norra Rörum tillverkar fantastiska smycken i glas och silver. Hennes monter skimrar i alla regnbågens färger. Carina kan också besökas på söndagar kl. 12-16 då hon håller Lilla Galleriet i Rumperöd öppet.


Maria Hultberg från Höör arbetar med quiltning, applikationer och collage. Textilkonst som gör en glad!


Carina Persson, keramiker från Höör, visar upp ett helt fång färgglada bruksföremål.



Nunna Ekdahl, också hon från Höör, arbetar både med skulptur och bild. Hennes små underfundiga rakubrända lerfigurer riktigt kallar på betraktaren. Flodhästen ville tvunget följa med mig hem....



Matti Kallankari, så klart också från Höör, arbetar även han med keramik och rakubränning. Här nedan några av hans bruksföremål. På Ateljé Matti, strax söder om Höör, kan du se mer av både Mattis och Nunnas alster.

På galleriet hittar du självklart också Gunnel och Johns akvarellmålningar. Båda med landskapsmålningar i olika färgtoner, framförallt inspirerade av det Skottska höglandet.


Holma Konst, mer än bara ett galleri. Självklart måste du prova caféets goda chokladkaka eller morotskaka innan du beger dig hemåt. Som tedrickare kan jag rekommendera Holmas konstblanding - går även att få med hem!



Holma Konst ligger i en härlig miljö på Holma Gård, vägg i vägg med Holmas Ekobutik. En solig dag kan en promenad och en fika på gården vara riktigt avkopplande. Galleriet är öppet fredagar kl. 14-18, lördagar och söndagar kl. 12-16. Sista chansen att se den nuvarande akvarellutställningen är söndagen den 23 augusti.

Nästa utställning blir mellan den 19 september-11 oktober då Paula Fohlin Svanberg och Christer Svanberg från Höganäs ställer ut. Är du själv sugen på att börja måla så kan du anmäla dig till någon av Gunnel Pålssons akvarellkurser i höst. Läs mer på Holma Konsts hemsida.


Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

Du vet väl att Höörs Turistbyrås hemsida har en evenemangskalender som uppdateras dagligen. På denna hittar du självklart alla utställningar, loppisar och andra evenemang runt om i vårt område. Klicka på bilden "Veckans evenemang" till höger på bloggen. Vill du veta mer om t.ex. boende, restauranger och sevärdheter så finns även detta på hemsidan.

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: