25 augusti 2009

Jakt- & Fiskemässa på Bosjökloster Slott

Om du är intresserad av jakt, skytte, hund, fiske och häst så får du inte missa årets upplaga av Skånska Jakt- & Fiskemässan. I tusenårig historisk miljö på Bosjökloster Slott håller Sveriges största jakt- och fiskemässa öppet under helgen den 29-30 augusti kl. 9-17 båda dagarna med aktiviteter runt om i Bosjöklosters vackra slottspark.

Årets tema är "Vildsvinet - på gott och ont" där Svenska Jägareförbundet håller ett antal seminarium i sin monter. I övrigt finns det ett digert program med allt från trickskytte med Jocke Smålänning till flugbindning med Höörs Havs- och Flugfiskeklubb. Området är också fullt med utställare av olika slag. Behöver du införskaffa någon ny detalj för dig själv eller din hund så finns den här och till bra pris.


En av barnens höjdpunkter på mässan är metet från bryggan med en ny fisketävling varje timme. Både mört, abborre och braxen lurar i Ringsjöns vatten. Fiskeutrustning och bete får du på plats av Eslöv-Ringsjöns Sportfiskeklubb som håller i fisket.


Skånes Djurpark kommer även i år att delta i Höörs kommuntält. Här nedan syns några nyfikna yngre besökare vid djurparkens "klappvänliga" marsvin som fick vara med i montern på 2008-års mässa.


I kommuntältet välkomnades förra årets besökare också av Årets Företagare i Höör 2007 - Lena & Boris Levin från Ringsjö Krog & Wärdshus - som bjöd på lite godsaker.


Nytt för årets mässa är hästar. Det blir hästhoppningstävling under båda dagarna på en nyanlagd derbybana i hagarna invid Bosjöklosters stall. Både elitryttare och lokala förmågor kommer att delta i tävlingen.

Visste du att Höörs Scoutkår har en "Hundparkering" precis utanför mässområdet? Undvik att ta in din hund på mässan - det är alldeles för mycket folk och en massa andra hundar att hålla koll på. Alternativet att hunden stannar i bilen är absolut inget alternativ. Låt istället din hund stanna hos Höörs Scoutkår där den, mot en symbolisk summa, får vistas i skuggan, träffa nya hundkompisar, serveras rikligt med vatten och bli ompysslad av riktiga hundvänner.

Mässans programtidning finns i entrén eller att hämta på Höörs Turistbyrå. Klicka här om du vill läsa mer om Bosjökloster Slott, Skånes Djurpark och Höörs Havs- och Flugfiskeklubb.

Behöver du ett boende för helgen så har vi allt från camping och vandrarhem till 4-stjärnigt hotell i Höörs kommun - mitt i Skåne. Läs mer på Höörs Turistbyrås boendesida.

Vi ses på mässan!

Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: