7 augusti 2009

En intensiv helg i Höör

I helgen är det mycket som händer och sker här i Höör! Höörs Sommaropera, framför i år Shakespeares "En midsommarnattsdröm" till Henry Purcells musik, men även med nya kompositioner av Viggo Edén. Sommaroperan, som startade 1998 är ett mycket populärt inslag i det redan så starka kulturlivet i Höör.

Copyright: Ise Andersson/Höörs Turistbyrå

"Årets sommaropera framförs på engelska för att hedra både William Shakespeare och Henry Purcell", berättar Tord Nihlén, sommaroperans regissör, i inledningen av gårdagens urpremiär. Årets uppsättning består av ett 40-tal barn- och ungdomar i olika åldrar, samt fem professionella sångsolister. Missa inte årets sommaropera, det finns fortfarande möjlighet att köpa biljetter till fredagen, lördagen, och söndagens båda föreställningar. Biljettkassan är öppen: fredag 18.00-19.00, lördag 18.00-19.00 söndag 14.00-15.00 samt 18.00-19.00 Vill du veta mer om operan läs Viggo Edéns blogg. Länk finns till höger!


Tord Nihlén
Copyright: Ise Andersson/Höörs Turistbyrå


Viggo Edén
Copyright: Ise Andersson/Höörs Turistbyrå


Det är även dags för Höörs Marknad och Tivoli i helgen. Det hela smygstartar ikväll klockan 19.00 med kräftskivor och dans till Donnes orkester. Imorgon klockan 10.00 börjar själva marknaden med knallar, MC-kortege, schottislopp, hunduppvisning bland mycket annat. För mer detaljerad info, klicka på länken "Veckans evenemang".

Copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå




Copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

På Frostavallen är det Jakthundstävling, med ca 350 stycken Flatcoated Retrievers från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Beneluxländerna. Det kommer att tävlas i flera olika klasser på Frostavallen!

Copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå



Copyright: Flatcoated Retriever Klubben Skåne/Blekinge

Glöm inte att gå in på vår hemsida för att veta allt spännande som händer och sker i Höör!

//Jenny, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: