20 augusti 2009

Motorträffar Torsdagar på Frostavallen

Frostavallen har länge varit ett mycket uppskattat och trevligt utflyktsmål utanför härliga Höör, ett känt friluftsområde dit folk vallfärdat från hela Skåne. Numera har Frostavallen dock även blivit ett Mecka för motorentusiaster då motorträffar startats upp och arrangeras på Frostavallen Hotell och Konferensanläggnings parkering varje torsdag sommaren ut. Som frekvent besökare av motorträffar (främst Löddeköpinge och Sjöbo) blev jag positivt överraskad över att man nu även startat upp motorträffar på Frostavallen utanför Höör och såg det därför som ett måste att ta mig dit på min motorcykel.

Mitt namn: Rikard Jönsson, Är: MC-åkare, anställd på Höörs Turistbyrå och Gästbloggare.


Motorträffarna på Frostavallen är öppna för alla, både fina bilar och motorcyklar är välkomna och det är ett nöje att även som civilist/besökare att bara strosa omkring bland dessa fina fordon eller att på distans, t.ex. från caféets uteservering, blicka ut över alla imponerande åkdon som kommer och åker under de 3 timmar (17.00-20.00) som motorträffarna hålls.


Denna torsdag var det flera som letat sig upp till Frostavallens Motorträff. Atmosfären var kanon tack vare ett trevligt arrangemang, trevliga besökare och inte att förglömma det härliga vädret som Torsdagskvällen i Höör hade att bjuda på.

En av besökarna denna torsdag var Göran från Furulund som tagit chansen att lufta sitt Honda-ekipage, en Guldvinge med påkopplad sidovagn.


Det var stor uppslutning bland MC-åkarna som passat på att bege sig ut på de natursköna vägar som leder upp till Frostavallen. Temperaturen var alldeles lagom, till och med så att rundvandring i MC-stället inte blev olidligt varmt som det lätt kan bli. På bilden nedan syns en liten skara av de motorcyklar som fanns att skåda. Längst fram en av mina personliga favoriter en blåskimrande Triumph Rocket 3.


I skaran av människor träffade jag på fyra trevliga Harley Davidson fantaster som bidrog till den positiva stämningen. Det märktes att motorträffarna på Frostavallen varit efterlängtade och flera kommenterade att detta var ett riktigt bra initiativ då de tyckte att motorträffar var något som saknats i denna delen av Skåne. Många kommenterade även att till skillnad från andra motorträffar de varit på så var stämningen mer personlig och gemytlig här.


Det var även en hel del vackra bilar på plats på Frostavallens Hotell och Konferens parkering.
Bland bilarna som fanns att skåda kunde man hitta allt från stora Amerikanska muskelbilar till perfektionistiskt strömlinjeformade Italienska bilar. Både gamla och nya bilar samsades om platsen och tävlade om förbipasserandes uppmärksamhet. Tur att det finns motorträffar för oss som inte har råd att köpa en Ferrari eller Corvette själv.

Efter en timmes tid av beundrande och trånande kände jag att det börjat vattna sig i munnen och kurra i magen så då kändes det helt rätt att ta en liten fikapaus på hotellets uteservering. Många av besökarna hade med sig egna stolar och egen picknickkorg medan andra, inklusive jag, valde att ta en korv och lite fika på uteserveringen istället.


Väl uppe vid serveringen möttes jag av två trevliga människor i personalstyrkan, Emelie Risberg och Antje Blank som tog min beställning. Även i serveringen var attityden till arrangemanget positivt och folktillströmningen som motorträffarna skapat var bara glädjande även om det blev mycket att göra!


Har svårt att komma på ett bättre sätt att tillbringa en fin Torsdagskväll än omgiven av fina fordon och trevliga människor. Det finns väl knappt några trevligare och mer öppna människor än de som håller till bland bilar och motorcyklar på motorträffar runt om i Skåne, Frostavallen definitivt inget undantag!

Alla bilder i inlägget copyright: Rikard Jönsson
//Rikard Jönsson, Höörs Turistbyrå

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett trevligt inlägg.
Härligt med riktiga Höörsentusiaster på vår turistbyrå!

Anonym sa...

Jag håller med! Höör är en fantastisk by med massor av evenemang och roligheter. Bra att någon uppmärksammar dem!!!