8 augusti 2009

Folkfest på Höörs Marknad

Under fredagen rådde det febril aktivitet i Höörs centrum när Höörs Brottarklubb körde igång sin årliga marknad. Marknadsstånden runt Nya Torg ska stå färdiga till lördagens och söndagens knallar som invaderar centrum.




Möllers Tivoli var redan på plats med attraktioner för alla åldrar. Här kan besökaren förlusta sig under hela helgen.












Mitt emot tivolit gick brottarnas grill varm. Inför kvällens Kräftskiva fanns det även grillat alternativ till förtäring.




En glad samling av festsugna hade samlats runt de dukade borden. Vad är väl Malmöfestivalens trängsel mot en helkväll i Höör?


Svar på denna fråga fick vi av ett gäng nyinflyttade före detta malmöbor som trivdes i den familjära stämningen runt långborden. - Vi flyttade till Höör för lugnet och den härliga naturens skull. Skönt att slippa storstadens stress. Och vi saknar ingenting. Här finns ju allt!







I festvimlet hittade vi också Lena Ohlsson från Taxi Frosta. Med kameran i högsta hugg fick hon säkert en hel del nya bilder till någon av hennes bloggar, som du kan följa härifrån Höörsbloggen. Hon berättade också om en hel del nya förslag till rundturer i MittSkåne. Läs mer i tidigare blogginlägg om Lenas Upplevelse- och Kulturrundor i Höör som går att boka via turistbyrån.


Festkvällen avslutades som sig bör med en svängom på dansbanan till Donnez Orkester. Buggfantasterna var många och musikerna spelade en riktigt bra blandning av nya och gamla låtar.


Ikväll, lördag, kl. 19 tänds åter grillarna och Hugos spelar upp till dans. Men innan dess kan du ta en tur bland marknadsstånden och fynda. Lördagens och söndagens marknadsprogram finns på turistbyråns hemsida. Klicka dig vidare via Veckans evenemang här till höger på bloggen.

Vi ses i vimlet!

Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson

//Helén, Höörs Turistbyrå

2 kommentarer:

Lisa på Klinta sa...

Hej Helén!

Vilket jättetrevligt inlägg! Jag har varit i England ett par veckor så kunde ej vara med på allt ståhej men ser ju att jag inte får missa det igen nästa år.

Tack för att du håller en uppdaterad på allt skoj som händer häromkring!

Höörs Turistförening sa...

Tack för kommentaren.
England låter inte så tokigt det heller. Jag har själv hunnit med Spanien. Det svåra är att veta när man ska boka in utflyktsmål utanför Höör. Det händer ju någonting i vår kommun hela tiden....

Helén