15 september 2010

Unik konstsamling i Tjörnarp

I Tjörnarp, strax norr om Höör, finns en unik konstsamling. Den består av 200 självporträtt av olika konstnärer från olika delar av Europa och Norden. Det är konstnären och konservatorn Arne Lindqvist som under 65 års ihärdigt sökande och samlande har byggt upp denna högst intressanta samling av självporträtt. Han bytte till sig sitt första porträtt redan som 18-åring och har sedan dess uppsökt konstnärer, gallerier och konsthandlare i de länder han har bott och verkat i. Under tjugo år av sitt aktiva konstnärsliv har Arne Lindqvist varit verksam i länder utanför Sverige; England, Finland, Italien, Belgien och Österrike. Han utbildade sig till konservator i Wien, Helsingfors och Belgrad.

Samlingen har blivit så stor att den troligen saknar motstycke inte bara i Europa, utan också i världen. Arne har berättelser om så gott som alla porträtt, och att få ta del av dessa konstnärsskap och människoöden genom denna konsthistoriska vandring är en upplevelse som man som kulturintresserad inte får missa.

Visningen den 19 september arrangeras av Arne Lindqvist, Helena Dunér och Espen Jensen, för att samlingen är så fantastisk och så många som möjligt ska få chansen att se den. Helena och Espen är konstälskande glasblåsare och driver Incendi Glasblåseri i Höör.

Vi samlas utanför Galleri Just Nu i Tjörnarp (Landsvägen 91) kl. 14.30. Vill du åka kollektivt: Buss nr 6 från Höörs station kl. 14.07 till Mellbyvägen, Tjörnarp. Åter från Tjörnarp kl. 16.27.

Är du intresserad anmäl dig till Incendi Glasblåseri 0413-210 55 el kontakt@incendi.se Begränsat antal platser och det kostar 20 kr.

//Gästbloggare, Helena Dunér, Incendi Glasblåseri.

Inga kommentarer: