6 september 2010

Årets turistsommar i Höör


Du som har haft vägarna till Höör i sommar har säkert träffat på våra trevliga och kunniga turistvärdar på Höörs Turistbyrå. Under sommarmånaderna juni - augusti har turistbyråns personal betjänat 5 876 besökare! Detta är 2 000 fler än under samma period 2009.

Kan det bero på att turistbyrån blivit tillgängligare med bättre lokaler? Eller har vi fått ut ännu mer och bättre information om Höör som hjälper till att locka hit besökare? Givetvis med hjälp av Höörs kommun och alla våra fantastiska besöksanläggningar och tillika medlemmar i Höörs Turistförening som var och en kämpar för att få fler turister till Höör.



Emma & Josefin



Jenny & Gunilla


Av sommarens besökare har vi en ökning av utländska turister, från 20% förra sommaren till 30% i år. Majoriteten är alltså fortfarande svenskar på resande fot. Tyska turister har gått om våra grannar i Danmark i antal. Holländare fortsätter att öka så sakta. Årets uppstickare är besökare från England, Frankrike och Polen, tätt följda av våra nordligare grannar i Norge.

Med 7 dagars öppet/vecka under sommaren så hann personalen också med att vara behjälpliga via mail och telefon. 9 399 unika besökare (en registrering/dag för vardera IP-adress), har läst vår hemsida i sommar och 3 954 unika besökare har läst om vad som händer i Höör och MittSkåne här på Höörsbloggen.

Nog med statistik. Det har varit en varm och skön sommar med massor av trevliga och glada besökare. Ett stort tack till Emma, Josefin, Jenny och Gunilla för att ni har tagit så väl hand om våra turister! Ni som fortsätter att besöka Höörs Turistbyrå kommer säkert att träffa dem igen vid något tillfälle. Emma har börjat på sin turismutbildning - Lycka till! Josefin är flitig i Eslövs IK och spelar handboll med både A-laget Teamet och B-laget Eslövs Tjejerna. Gunilla har flera projekt på gång i bl.a. hemkommunen Tomelilla. Jenny stannar självklart kvar och kommer att finnas på turistbyrån under hela året.

Från och med september går vi tillbaka till våra ordinarie öppettider. Måndag-fredag kl. 10-16.30, torsdagar öppet till kl. 18. Lunchstängt mellan kl. 12.30-13.30.

Välkomna till Höörs Turistbyrå på Föreningsgatan 11 i Höör!


Bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: