26 februari 2010

Veckans Tips!


Gillar du att fynda på loppisar och second hand-butiker är Höör med omnejd helt rätt plats att vara i! Vi börjar denna veckas tips hos Erikshjälpen på Handelsgatan. Här inne hittar man det mesta som man kan tänkas behöva. Kläder, skor, dukar, mattor, böcker, husgeråd bara för att nämna några ting. De har öppet onsdagar 12-16 och lördagar 10-14. Just nu har de bokfrossa i samband med bokrean.

Erikshjälpen Second Hand

I korsningen Södergatan/Kapellgatan hittar vi "Antik & Kuriosa" som har öppet tisdag-fredag kl 11-18 och lördag-söndag kl 11-16. Här inne hittar man enligt skylten både gammalt och nytt, och Anna-Lisa håller även på med möbelrenovering.

Antik & Kuriosa

Om vi botaniserar vidare bland våra second hand-butiker så hittar vi Röda Korset Mötesplats Kupan på Industrigatan, och de har liksom Erikshjälpen det mesta att erbjuda. Deras öppettider är: onsdag och fredag kl 12-16, torsdag kl 12-18 och lördag klockan 10-14.

Röda Korset Mötesplats Kupan

Inte långt ifrån Röda Korsets Mötesplats Kupan hittar vi "Prylmarknaden och Loppis" som ligger i samma hus Solrosen samlingslokal. Här inne hittar man mycket spännande saker! De har öppet tisdag, onsdag, fredag kl 12-16, torsdag kl 12-17 samt lördag kl 10-16.


Prylmarknaden och Loppis

För dig som gillar gamla böcker och tidningar har vi två stycken smultronställen här i Höör. Det ena är Aristippos Antikvariat som du hittar på Storgatan. Här finns både gamla och lite nyare böcker samt även en del titlar på engelska! Aristippos håller öppet måndag-fredag kl 10-18 samt lördagar kl 10-13.


Aristippo Antikvariat

Det andra stället för dig som gillar böcker och tidningar är Solans böcker på Mejerigatan (mittemot Konsum) här hittar man begagnade barn- & ungdomsböcker, faktaböcker, pocket, skönlitteratur, engelskspråkiga böcker och mycket mer. Solans böcker är öppet som följande torsdag-fredag kl 12-18 och lördag 10-13. Övriga dagar är Anders som driver Solans böcker ute och köper in "nya" böcker till sin bokhandel!

Solans böcker

Vi har nu tipsat om en del loppisar, second-handbutiker och antikvariat i centrala Höör, men vi vill även tipsa om "Slottsloppisen på Rönneholms Slott" som är varannan lördag och söndag mellan klockan 10 och 15, och det är jämn vecka som gäller. Själva loppisen håller till i det f.d snickeriet vid slottet. Här finns ett 40-tal bord med "något för alla", allt från möbler till porslin!


Den här helgen har Damernas Konfektion utförsäljning av damkläder i "99 kvadrats" gamla lokaler fredag kl 10-18 och lördag kl 10-17. Passa på att fynda lite märkeskläder!

Och du vet väl att vi i Höör även har Outletbutiker - Justinas Tyger (Borås tyger och MBT-skor), Höörs IS outlet och Lager 23! Alla dessa hittar du mittemot City Gross!

Copyright: Alla bilder i inlägget (förutom nedersta Rönneholms Slott) Jenny Karlsson/Höörs Turistbyrå. Rönneholms Slotts-bilden är hittad på Wikipedia.

//Jenny, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: