11 februari 2010

Veckans tips!



Som ni säkert redan har läst här på bloggen så kommer vi varje vecka att tipsa er om ett par stycken helgaktiviteter. Denna Veckans tips går i musikens och kärlekens tecken.


På fredag kl. 19.30 gästar Peter Asplund Quartet Höörs Jazz på Jägersbo/Fiskepuben. Peter Asplund som är en av Sveriges bästa trumpetare kommer att spela tillsammans med Jacob Karlzon, piano, Hans Andersson, bas, Johan Löfcrantz Ramsay, trummor. Peter har hållit samman sin fina kvartett i närmare tio år och de har turnerat över nästan hela världen! Kvällens förband är en ensemble från Fridhems Folkhögskola, Svalöv. Vi säljer biljetter på Höörs Turistbyrå. Resterande biljetter säljes i entrén på fredag efter kl. 19.


Om du inte gillar jazz men är danssugen så spelar Mattis orkester upp till dans på Jägersbo, fredag kl. 20. Det är Gammaldansföreningen Glada Gänget i Höör och Hörbys GDF som arrangerar danskvällen. Foxtrot, tango och bugg varvas med gammaldans. Dansglada i alla åldrar är välkomna. Dock krävs det ett medlemsskap i någon av föreningarna.


Ännu mer musik blir det under lördagen. Kl. 16 är hela familjen välkommen på Countryfest hos Lone Star i Vägasked. En helkväll med spännande aktiviteter, god mat, linedance och live underhållning med Sheriff's Washboard Band. Lone Stars Countryfester arrangeras varje lördag. Möjlighet till övernattning finns.


På Kulturhuset Anders i Höör kan du njuta av blåsorkestern Höörs Ungdomsorkester som ger en "Efter-jubileet"-konsert kl. 18, också på lördag. I samband med konserten kan du köpa både jubileumscd:n och jubileumstidskriften från 2007. Biljetter säljes i entrén från kl. 17.30.


Lördagskvällen kan avslutas på Lucky´s Lada i Höör som arrangerar Schlagernight för dig över 20 år. DJ Lennie står i mixerbåset och väljer musiken!


Sedan var det ju det där med kärleken.... På söndag är det Alla Hjärtans Dag. Redan kl. 11 blir det Kärleksmässa med romantisk musik i Bosjöklosters slottskyrka. Efter mässan serveras det lunch i Kyrkans Hus och kyrkoherden berättar om bröllop då och nu.


Kärleksmiddag blir det även på Höörs Gästgifvaregård som serverar en tre-rätters romantisk meny inklusive bubbel. Vill du ha romantik och mys redan på lördagskvällen så serveras middagen även då. Paketpris finns för övernattning.


Ha en trevlig helg och krama varandra!

//Helén, Höörs Turistbyrå

2 kommentarer:

Anonym sa...

"SöndagsÖppet" på Kungshällan varje söndag mellan kl 14.00-16.00 för alla pensionärer. 14 februari visar Bengt Fonander filmer om järnvägen och brandkåren i Höör. Ett ABF-arrangemang. Kaffe och kaka serveras - pris 20 kr.
Vill du bara komma in och prata en stund eller delta i någon av de aktiviteter som pågår är du välkommen.

Ulla Wilhelmsson

Anonym sa...

Veckans Tips: Sprid lite kärlek! - läs mer på bloggen Möt Charisma!