18 februari 2010

Preparerade skidspår?

Turistbyrån har fått många förfrågningar om preparerade skidspår för längdåkning under de senaste veckorna. I Fogdaröd (Höör mot Hörby väg 13) spårar Ringsjö OK 4 km:s slingan. De uppmanar slingans besökare, som kommer utan skidor, att promenera bredvid spåren så att dessa inte förstörs. Tyvärr finns det inte tid eller möjlighet att spåra fler slingor i Höörs strövområden. Önskemål finns också om att ploga 3 km:s slingan runt Vaxsjön. Detta kommer inte att göras för att skydda det hårdgjorda underlaget. Vandrare får vara beredda på att "plumsa" runt i snön.

Övriga skidspår i vår närhet finns i Klåveröds strövområde vid Söderåsen, i Satserup vid Hörby och i Skär vid Eslöv. En bra hemsida finns för att hitta skidspår i Skåne, skidspar.se. På denna hittar du alla spår, kan läsa mer om terrängen, spårstatus, väder och även kommentera när du varit ute och kört. På sidan går det att söka spår i hela Sverige om du är på väg norrut.

Är det någon som har tips på skiduthyrare? Trots Jennys idoga försök att hitta skidor någonstans i Skåne har hon inte lyckats. Särskilt nu inför Sportlovet är förfrågningarna många.

Bild copyright: Helén Magnusson

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: