4 februari 2010

Veckans tips!



Har du inte planerat något för helgen, håll då utkik efter Veckans tips här på bloggen. Varje vecka kommer vi att tipsa om ett par olika helgaktiviteter.

På lördag arrangeras det en pulkatävling till förmån för Haiti, på Frostavallen. Alla intäkter går via UNICEF, till behövande på Haiti. Hela familjen är välkommen kl. 11 att delta gammal som ung, så packa ihop familjen med lite fika och putsa upp din snowracer, kälke, pulka eller åklapp eller något annat åkbart och var med i pulkatävlingen! Ju fler som deltar, desto mer kan vi skänka till Haiti.

Det kostar 40 kr/person att delta och då ingår två åk, bästa tid räknas! Priset är ett minimumpris, vill man betala mer och därmed skänka mer går detta naturligtvis bra. Betalning sker på plats. Det går att bra att komma direkt till backen och anmäla sig. Tävlingen delas in i tre klasser, klass 1: 0-12 år, klass 2: 13 år och uppåt, och klass 3: Duo (2 st på en pulka) Det kommer även att delas ut pris för tokigaste åket, roligaste pulkan eller knasigaste utstyrseln.

Copyright: Helén Magnusson

Copyright: Helén Magnusson

På lördag har du även möjlighet att se direktsänd Opera från Metropolitan i New York, via satellitsändning, med HD-kvalitet. Denna gång är det Simon Boccanegra som visas av Giuseppe Verdi. Medverkande i detta uppförande är Francesco Maria Piave och Arrigo Boito (libretto), Plácido Domingo (tenor), Adrianne Pieczonka, Marcello Giordani och James Morris. Simon Boccanegra är en tragisk historia om en far och hans förlorade dotter. Dirigent denna afton är James Levin.

Operan kan du se på Kulturhuset Anders och den startar kl. 19.00. Biljetter kan du bl.a. köpa hos oss på Höörs Turistbyrå, men även direkt i entrén på lördag. Kassan öppnar ca en timme före start.

Copyright: Marty Sohl/Metropolitan Opera


På söndag är det barnteater på Kulturhuset Anders kl. 14. Teater 23 gästar Höör med föreställningen "Flodhästen och andra hästar". Med färg, form, musik och dans får vi se en föreställning om att våga vara sig själv! Att du duger som du är! Om avundsjuka och ensamhet, men också om det fina i att hitta en riktig vän. Teatern är lämplig för barn från 4 år. Biljetter köper du direkt i kassan. Kassan öppnar ca en timme före föreställningen.

Copyright: Teater 23

För mer information om evenemang som sker till helgen, kontakta oss på turistbyrån, då vi för tillfället har problem med visning av evenemangskalendern. Du kan även gå in på http://www.skane.com/ och söka på Höör.

//Jenny, Höörs Turistbyrå

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pulka för gott ändamål!

http://motcharisma.blogspot.com/2010/02/ak-pulka-for-gott-andamal.html
/Möt Charisma

Lisa på Klinta sa...

Var i pulkabacken förra helgen och det kan verkligen rekommenderas! Jättebra snö just nu och det är bra tillfixat med bränne och plats för vila. Men kanske åk dit när det är lite varmare än -9. Då håller nog barnens humör mer än trekvart! :)