14 mars 2011

Vill du delta i Kultur Kvartersdagen?



Ideella föreningar och kommersiella aktörer hälsas välkomna av Höörs Kommun att delta på årets Kulturkvartersdag den 6 juni. Förra årets Kulturkvartersdag blev mycket uppskattad av stora som små, och arrangemangen avlöste varandra i tät följd. Musikskolans elever fyller luften med toner från violin, tvärflöjt, saxofon, marimba, sång. Konsthantverkare, konstnärer och andra utställare fyller den lilla skogen mellan Kulturhuset och Berggrenska gården med sina stånd och på scenen delas stipendier och utmärkelser ut under Nationaldagsfirandet. På Incendi Glasblåseri blåses det enligt tradition både socker och glas, det första mkt uppskattat av barnen eftersom det blåsta alstret är ätbart. Har man tur kan man få se Trollmor, antika bilar, brandbilar, ponnyridning och mycket mer.

Kulturkvarterssdagen börjar kl 12, Nationaldagsfirandet kl 15 och inleds med musik av Höörs ungdomsorkester. Dagen avslutas med en konsert på Kulturhuset Anders.

Denna fina kommentar skrevs i Höörsbloggen om en tidigare Kulturkvartersdag : "Det var första gången jag besökte Kulturkvartersdagen och jag var verkligen positivt överaskad! Överallt en massa roligheter, och det mesta gratis. Jag tycker att det är fantastiskt att en sån liten stad som Höör kan komma upp med så mycket engagemang."

Det tycker vi också, och är stolta över de många resurserna i vår bygd, och ser fram emot årets stora Kulturdag! Se inbjudan på Höörs Kommuns hemsida här.

Anmäl dej till Gunilla Brantberger på Höörs Kommun senast 15 april. Tala om vad du vill göra, hur stort utrymme du behöver och eventuellt önskemål om placering i området.
mail: gunilla.brantberger@hoor.se, telefon 0413-281 56.

Tvärflöjtister från Höörs Musikskola
Sockerblåsning på Incendi Glasblåseri.
Fotografer: de 4 översta bilderna: Staffan Olsson, nederst: Alf Ljungkvist.

Har du deltagit i KulturKvarters dagen tidigare och vill synas på vår Facebooksida? Håll utkik, det kommer ett fotoalbum. Har du egna bilder, maila dem med en beskrivande text till info@turisthoor.se. Vår Facebooksida hittar du på www.facebook.com/hoorsturistforening.fb och du kan gå in och titta på den som en vanlig hemsida även om du inte är medlem i Facebook.

/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: