7 mars 2011

EM i Isjakt på Ringsjön

Lördagen den 5 mars började för andra året EM i isjakt på Ringsjön, som då hade den bästa isen i Skandinavien och norra Europa.

Vill man se de ovanliga, vinddrivna farkosterna kan det dock vara klokt att skynda sig, då vår efterlängtade vårsol gör isen svag och hotar att flytta hela tävlingen till en sjö med mer stabil is. Enligt planerna skall EM pågå 5-11 mars. Ca 70 personer är inkvarterade i Höör och har sina ekipage i parken hos Ringsjö Krog & Wärdshus. Det är också härifrån de utgår för att ge sig ut på Ringsjön och segla sina olika lopp. Bilderna är tagna i söndags.


Många av deltagarna är ”gamla” elitidrottsmän - en del olympier, det är Europas elit som gör upp om EM-titeln. Förra gången det arrangerades här var år 2006. På Wikipedia kan man läsa mer om denna ovanliga vinddrivna segelfösedda, oftast trehjulingsliknande, farkost eller i artikeln i Skånskan från 7 mars.

Vill du titta, få något att äta eller kanske bara värma dig håller Ringsjö Krog & Wärdshus öppet alla dagarna både för lunch och middag.

foto Lisa Steves
/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: