28 mars 2011

Klinta Kryddor & Grönt öppnar 21 april

Lotte, Bengt, Lisa och Anna på
Klinta Kryddor & Grönt

Vår härliga gröna oas Klinta Kryddor och Grönt  öppnar på skärtorsdagen 21 april, för 30:e året i rad!

Klinta meddelar att de tyvärr måste flytta fram öppningsdatumet från 8 april till den 21 april. Men den som väntar på något gott, sägs det, och det gör vi sannerligen. För 30 året i rad får vi uppleva den underbara ekologiska handelsträdgården, det kulinariska trädgårdscafét med de godaste hembakade bakverk du kan tänka dej, trädgårdsbutiken med utvalda kvalitativa produkter, och växthuset med Sveriges största fruktbärande kiwiplanta!
Kunderna ombeds att ge sig till tåls tills Skärtorsdagen 21 april kl 10, då grindarna slås upp och gamla som nya kunder hälsas hjärtligt välkomna.

Klintas hemsida står att läsa:
"Det är egentligen barnen i familjen vi ska tacka för att Klinta finns... och deras förkärlek till glass! I hopp om att tjäna en liten slant satte de tre barnen ut ett gammalt järnbord vid vägen tillsammans med en glasburk och plockade lite av mammas grönsaker. Bordet tömdes snabbare än barnen kunde fylla på det och innan någon visste ordet av stod mamma Lotte själv i carporten och betjänade grönsakssugna. Nu, 28 år senare, har Lotte och pappa Bengt hand om trädgården, plantskolan och de ekologiska grönsaksodlingarna, äldsta dottern Anna driver caféet och yngsta dottern Lisa med maken Simon tar hand om butikerna och nätbutiken. Allt sker i vacker omgivning och i god atmosfär."

Läs mer om Klinta här och besök denna pärla strax söder om Höör intill väg 23. Om du inte är i närheten kan du titta in på Klintas nätbutik, där du finner kvalitetsprodukter till både dej själv, hemmet och djuren i trädgården. Klinta har Sveriges största utbud av holkar och boplatser till trädgårderns innevånare, fåglar, humlor, fjärilar, igelkottar, ekorrar, fladdermöss och till resten av dina vänner i trädgården..

Sveriges största fruktbärande Kiwiplanta breder ut sig  i växthusets tak.

Lotte bland kryddorna

Ekologiska grönsaker efter säsong
Annas oemotståndliga bakverk

Katten Bamse njuter i trädgården
/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: