28 mars 2011

Lammen på Ekastiga Gårdsbutik

Månadens utflyktsmål är Ekastiga Gårdsbutik, Höörs egna ekologiska lammuppfödare!

Påsken nalkas och för de Höörsbor som anser att lamm är ett måste på påskbordet är det inte långt att åka för att hitta prima vara. I Höör har vi nämligen något så ovanligt som en ekologisk lammuppfödare som hela året erbjuder närproducerat och detaljstyckat lammkött i sin gårdsbutik.

Här bjuder familjerna Nilsson varmhjärtat och helhjärtat på ett levande lantbruk där kunderna kan välja mellan helt, halvt och detaljstyckat lamm på hösten och rökt fårfiol, fårkorv, lammleverpastej och mycket mer resten av året. Lammen föds inomhus på våren under april och maj och släpps ut på bete med tackorna i maj. Här diar lammen och med tiden lär de sig äta gräs och örter. Välkommen att ta med barnen och titta närmare på de nyfödda lammen!

Lammkött är det renaste och naturligaste köttet vi producerar i Sverige och på Ekastiga sparas allt – de mjuka skinnen säljs sedan i butiken och blir även till handsydda nallar, boaer, vantar, mössor och pannband. På Ekastiga gårdsbutik kan du även handla KRAV-märkt nötkött. Hör efter när nästa slakt sker så får du din ”nöt-låda” purfärsk. I butiken säljs också lokalproducerad honung, olika oljor, marmelader och hudvårdsprodukter.

Receptförlag till lammet finns i butiken och vill man säkert ha lammkött till påsk är det säkrast att förbeställa.

Ekastiga Gårdsbutik har öppet fredag och lördag mellan 10.00 och 16.00. Röda dagar stängt.
Gårdsburiken ligger 2,5 km väster om Höör, följ skylten Gårdsbutik på väg 13 mot Eslöv.
Familjerna Nilsson hälsar hjärtligt välkomna och önskar alla en riktigt Glad Påsk!

Ekastiga Gårdbutik
Ekastiga 333, 243 93 Höör
Telefon: 0413-211 15
Latitud, Longitud: 55.9588878, 13.5181732
www.ekastiga.com

Foto: Ekastiga Gårdsbutik
/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: