13 mars 2011

Årets Höörsambassadör är Christer "Blixten" Jönsson!


Vi gratulerar Christer "Blixten" Jönsson bakom Americars och Twin Lake Run som fredagen den 4 mars fick motta utmärkelsen som Årets Höörsambassadör 2010 av Lisa Stevens, ordförande i Höörs Turistförening.

"Blixten" fick motta utmärkelsen och priset inför 230 deltagare på den årliga Guldfesten i Höör. Utmärkelsen till Höörsambassadör delas ut till en person, företag eller förening som under det gångna året arbetat för att sätta Höör på kartan i ett turistiskt perspektiv. Årets Höörsambassadör har utnämnts sedan 2005 i samråd med Höörs Turistförening, Höörs Kommun och Höörs Företagarförening.

Varje år inbjuds lokala konstnärer och hantverkare att lämna förslag till priset som Turistföreninges jury utser. Det antagna konstverket sponsras av Höörs Föreningsallians och syftet är att uppmärksamma lokala konstnärer och hantverkare. Årets pris är en glasskål blåst av Espen Jensen och Helena Dunér på Incendi Glasblåseri i Höör.

Årets pris, en glasskål från Incendi Glasblåseri. 
Foto: Alf Ljungkvist

Motivieringen till Årets Höörsambassadör  Christer "Blixten" Jönsson lyder:
"För sitt långsiktiga arbete med Twin Lake Run. Sedan 1979 har Blixten,  tillsammans med Americars, passionerat arbetat för att under en helg i september månad skapa ett hjärta för bilentusiaster i Höör. Med stor entusiasm och stolhet samlas likasinnade från när och fjärran och visar upp sina dyrgripar för Mitt Skåne. På lördagskvällen välkomnar Blixten kända musikgrupper från hela världen till den årliga rockfesten på Jägersbo och bjuder hela familjen på Rocka Billy-yra och Rock n´ Roll fest. Ett evenemang som sätter Höör på kartan och som vi gärna vill förknippas med."

Föreningen  Americars Höör stiftades den 1 oktober 1978 och har sedan dess haft som syfte att verka för bevarande av medlemmars intresse för amerikanska, ombyggda och originella bilar samt främjandet av god kamratanda. Läs mer om Americars här och mer om Incendi Glasblåseri här.
De tidigare årens vinnare har varit Skånes Djurpark/Staffan Åkeby 2005, Höör Jazz 2006, Höörs Sommaropera/Viggo Edén och Tord Nihlén 2007, Klinta Kryddor & Grönt 2008, Bosjökloster Slott 2009.

Foto från prisutdelningen: Annette Härstedt
/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: