28 november 2009

Skyltsöndag i Höör


Imorgon söndag är det första advent och Skyltsöndag i Höör! Hela byn kommer att sjuda av aktivitet. Redan kl. 11 kan du ta dagens första glögg på Höör Norra och njuta av julstämningen på Justinas, Soffhuset, Lager 23 och Elmelid Musik. Kl. 12 framträder Höörs Musikskola på Kulturhuset Anders med sitt årliga Adventsspel "Sagan om Staffan". Efter spelet kan du passa på att besöka Konsthallen Anders där Höörs Amatörer har vernissage för sin nya utställning, Incendi Glasblåseri som demonstrerar glasblåsning 13.30 men dessför innan kan barn upp till 16 år få prova att blåsa helt gratis. Missa inte heller Hagahuset och Skolmuséet där Höörs museiförening visar sina julutställningar.


Fortsätt Skyltsöndagspromenaden upp till Nya Torg. I JM-Huset huserar Lions med tomtar, glögg, lotterier m.m. Fullt hus är det också på Färs & Frosta Sparbank. Både hantverk och lotterier men också dans med Glada Gänget. Kom in en stund i värmen och prova på en sväng om. På Handelsbanken kan du både köpa hantverk, prova lyckan i tombolan, träffa tomten och ta en värmande glögg. Har du tur träffar du kanske självaste Trollmor på väg in. Charisma ställer också till med ett adventsfirande. Servering som efterföljs av Adventsgudstjänst, musik och Dagens aktuella intervju. Längtar du efter tomten? Ta en tur in till Coop Konsum och se om du hittar honom där!


Alla butiker håller öppet mellan kl. 15-19. Njut av julskylten och passa på att hitta de där extra Skyltsöndagserbjudandena. I butikerna och de övriga öppna lokalerna kan du vara med och tävla om presentkort som Lokaltidningen utlovar vinnarna av Juljakten - Hitta ordet. Hitta gömda bokstäver, bilda ett ord och vips kan du bli någon tusenlapp rikare. Kupongen finns i Lokaltidningen och i butikerna. Rätta svaret lämnar du in till Höörs Turistbyrå som under söndagen har öppet mellan 15-18.


Nya Torg är fullt av marknadsstånd och tält. Skolklasser, föreningar och privatpersoner kommer här att ha både julförsäljning, lotterier och aktiviteter för gammal som ung. Mellan kl. 15-19 håller aktiviteterna igång. Årets Tomtegrotta finns i ett av tälten. Där bjuder Ringsjöskolan klass 9B in dig för att träffa tomten. I Nya Torgs musiktält underhåller både Höörs Musikskola, Lone Star och Höörs Rockklubb. Här kan du njuta av både musik och dans.


Fortsätt längs med Järnvägsgatan. På Köpmanshuset kan du lämna in din önskelista till tomten. Mitt emot, vid turistbyrån, bjuder Mäklarhuset och Tösernas på något gott. Är du bild och fotointresserad så passa på att besöka vårt nyöppnade Bildstudio 8 på Jernkontoret (samma hus som turistbyrån). Var med i deras fototävling. Tag med dig en egen bild som du känner dig riktigt nöjd med, digitalt eller i print, så deltar du i tävlingen om att vinna din egen bild i affischstorlek.


En liten julkaka kanske på Brödboden på väg ner mot Björkens Demenscentra. På Björkens parkering blir det både ponnyridning, fiskdamm, lotterier och servering. Sedan är det inte långt kvar ner till Sportringen och Ann´s lite av varje som också har en hel del specialerbjudanden dagen till ära. På Sportringen har alla barn chansen att vinna den riktiga VM-fotbollen.


Går du tillbaka till Färs & Frosta Sparbank kan du kl. 17 följa med Tomtesamban ner till Lilla Torg. Mellan 17.15-17.45 blir det dans kring granen till levande musik. Redan före dansen kan du ta en tur runt Lilla Torg men då på hästryggen. Ringsjöortens Ryttarförening kommer med två hästar och alla ridsugna barn kan få en runda för 10 kr. Utöver ponnyridningen på Björken och på Lilla Torg så kan de barn som kanske inte vågar sitta uppe på hästen ta en runda i vagn bakom hästen istället. Lone Stars häst & vagnsturer utgår ifrån Nya Torg, 20 kr/barn och runda.


Kl. 18 kröns årets Lucia på Sparbankens tak. I år har de 8 Luciakandidaterna med sig ett stort följe tärnor från Höörs Musikskola så det blir även lite Luciasång på taket. När vårt kommunalråd Pehr-Ove Pehrson har satt ljuskronan på Lucias huvud blir hela följet hämtat av ryttare från polisen och Ringsjöortens Ryttarförening. I kortege fortsätter sedan Lucia med sitt följe tillsammans med Höörs Ungdomsorkester på en runda runt byn.


Aktiviteterna i butiker och på Nya Torg fortsätter fram till kl. 19 för att avslutas med sång och musik på Sparbankens tak. Jag hoppas att ni får en riktigt julig och innehållsrik Skyltsöndag i Höör!

Skyltsöndagen är ett sammarrangemang mellan Företagarna och Näringsidkare i Höör, Färs & Frosta Sparbank, Lokaltidningen, Höörs Kommun och Höörs Turistbyrå. Tack också till alla er som på olika sätt sponsrar vårt evenemang. Har jag missat något? Läs det detaljerade Skyltsöndagsprogrammet här!

Vill du ha ännu mer juligt i helgen? Redan idag, lördag, kan du besöka Bosjöklosters julmarknad Skånska Juldagarna och Tomtefesten i Skånes Djurpark.

Ha en bra och stämningsfull första advent!

Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: