17 september 2009

Spännande jazzhöst i Höör

Imorgon, 18 september, går startskottet för Höörs Jazz digra höstprogram. Första konserten blir med Andreas Pettersson Quartet, och platsen är "som vanligt" Fiskepuben, Jägersbo. Andreas Petterssons gitarrspel har under senare år väckt stort uppseende i hela jazzvärlden. Han har till och med i jazzens hemland, USA, gjort succé med sitt svängiga, tekniskt avancerade och alltid lika hörvärda spel. Hans senaste skivalbum, där han bland annat hyllar George Gershwin och Lars Gullin, har mottagits med massor av lovord av såväl spisare som jazzkritiker.

Förutom Andreas, består bandet av Ulf Johansson Werre - piano, Hans Backenroth - bas och Johan Löfcrantz Ramsey - trummor. Vad dessa herrar kommer att spela vid sitt besök i Höör imorgon vet vi inte riktigt. Men att det blir kul och svängigt till tusen, det utlovar man.

Copyright: Andreas Pettersson, www.andreaspettersson.com

Jazzklubben Höör Jazz arrangerade under 22 år en rad jazzkonserter med olika storheter inom denna fantastiska musikgenre. Höörs Jazz är en nybildning av den gamla välkända jazzklubben och man kommer att fortsätta verksamheten i samma anda. Konserterna som Höörs Jazz arrangerar ska i största möjliga mån rikta sig till en bred publik med lyssnarvänlig musik, men kan även ibland vara av den något smalare karaktären. Detta för att ge så många musiker som möjligt tillfälle att utöva sin musik och även ge publiken intressanta, underhållande och stimulerande upplevelser.

Övriga konserter som Höörs Jazz arrangerar under hösten är:
9/10 Håkan Broström Quartet
30/10 XL Big Band
13/11 Filip Jers Kvartett
4/12 Silhouette

Medlemsskap och biljetter till Höörs Jazz olika arrangemang kan man köpa hos oss på Turistbyrån.

//Jenny, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: