3 september 2009

De´ e´ mycke´ nu.......

Nu kommer återigen en helg fullspäckad av aktiviteter i Höör, mitt i Skåne. Det gäller att planera noggrant för att hinna runt på alla evenemang eller att välja ut just dina guldkorn.

Till helgen går vår första Fritidsfestival av stapeln på Jeppavallen. Den startar redan kl. 13 med invigning av Färs & Frosta Höör Arena - vår nya konstgräsplan. Efter invigningstalet drar "kändismatchen" igång. HEJA JENNY, som är turistbyråns representant i Lokaltidningens fotbollslag!

Eftermiddagen fortsätter med musik och magi. Hasse Andersson och Alcazar står för det musikaliska och Brynolf & Ljung (från TV:s Talang) står för det magiska. Kvällen avslutas med VM-kvalmatchen i fotboll, Ungern-Sverige, på storbild. Sist bio på storbild, Slumdog Millionaire (från 15 år).

Copyright: Jenny Karlsson


Copyright: Jenny Karlsson


Copyright: Charlotte Ljung

Festivalen fortsätter under söndagen med Föreningarnas Dag. Dagen invigs med en underhållande föreläsning med OS-vinnaren David Lega. Därefter tar föreningarna över. Upp emot 50 föreningar från hela MittSkåne - Höör, Hörby och Eslöv - med inriktning mot sport och fritidsaktiviteter, presenterar sina olika verksamheter och bjuder på många roliga, spännande och annorlunda festivalupplevelser.

Sist, men inte minst, på festivalsöndagen kommer Leif "Loket" Olsson, som auktionsutropare, att bjuda ut otroliga produkter och tjänster som skänks av festivalens många sponsorer. Och såklart, "Hemliga Lådan" som lottas ut på lördagens entrébiljett. Biljetter finns att köpa på Höörs Turistbyrå och på plats under lördagen.

Fritidsfestivalen tjuvstartar redan på fredag kväll med fotbollsmatch - Höörs IS möter Kågeröd. Efter matchen blir det "After Game" på restaurang Torggatan nio vid Nya Torg i Höör.

På lördag arrangerar Americars Höör, för 14:e gången, sitt årligen återkommande USA-bils rally - Twin Lake Run. Start och mål vid Jägersbo Camping, Höör. Deltagarna kör en runda på ca 5-6 mil på natursköna vägar i trakterna runt Ringsjöarna. På vägarna finns ett antal kontroller med olika tävlingsmoment. På startområdet finns både Swapmeet & knallar.


Copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

Dagen avslutas med en stor Rock´n Roll fest på Jägersbo nattklubb & bar. Med grillbuffé och levande musik från tre olika orkestrar kan du njuta av både 50-tals Rock´n Roll, Rockabilly och Bluesrock på skånska.

Twin Lake Run tjuvstartar också på fredagen med Öppet Hus i Americars klubbstuga med liveband och hamburgare!

I helgen firar Veteranmaskinklubben Syd 25 år. Detta gör man med en veterantraktorutställning på Bosjökloster Slott. I vacker slottsmiljö kan du lyssna på ljudet av tändkulemotorer, 60-tals traktorernas vrål mot Grållens lugna rytm. En nostalgi för både gammal som ung.

Copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå


Copyright: Helén Magnusson

Klinta Kryddor & Grönt bjuder på Sköna Sensommardagar under hela helgen. Årets sista evenemang på Klinta firas i lättsamt mak. Följ med Bengt på minitraktor runt Klintas ägor, tipsrunda för både barn & vuxna, lär dig om örternas historia och positiva egenskaper, upplev konstutställning i det gröna, besök den vackra presentbutiken och njut av hembakat under kiwifrukternas tak. Allt detta till rappa och levande toner av Skånska Spelemän.


Copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå


Copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

Som om inte dessa programpunkter kunde räcka så finns det ytterligare aktiviteter under helgen; Utställningar på Åkersberg, Bosjökloster Slott, Galleri Just Nu i Tjörnarp, Konsthallen Anders i Höör, Galleri Grodan i Karlarp och på Billinge Galleri & Krukmakeri. Svampexkursioner i skogarna runt Frostavallen, Loppis i Ludvigsborg, sameaktiviteter i Skånes Djurpark, tipsrunda på Orup, Rönne å-dagen på Gamlegård i Billinge, Rädda Barnens Dag på Skånes Djurpark, Höstmarknad i Fulltofta....

Alltså - Välj och vraka - Här i Höör, mitt i Skåne, finns det aktiviteter för alla åldrar och smaker. Läs mer i turistbyråns evenemangskalender. Klicka på Veckans Evenemang till höger här på bloggen.

Ha en riktigt upplevelserik helg. Vi ses någonstans i vimlet!

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: