15 september 2009

Händelserik höst

Tänk vad tiden går fort! Vi är redan inne i mitten av september, och pumpasäsongen närmar sig med stormsteg. Även om den stora turistanstormningen nu är över för i år, så händer det mycket i Höör under hösten och vintern.

Copyright: Jenny Karlsson/Höörs Turistbyrå

Höörs Jazz drar igång höstterminen nu på fredag med en konsert med Andreas Pettersson Quartet. Platsen är Fiskepuben, Jägersbo. Biljetter kan man köpa hos oss på Turistbyrån. Ordinarie biljettpris är 240 kr, är man medlem i Höörs Jazz betalar man 210 kr för biljetten. Har man inte fyllt 19 år betalar man bara 60 kr.

Bio Vision har kommit med sitt bioprogram, vilka filmer och när de visas kan du se på vår hemsida, klicka på ”Veckans evenemang”-länken här till höger så kommer du rätt! Höörs Musik- och Teatersällskap börjar sitt höstprogram nu på söndag med barnteatern ”Sagan om det röda äpplet”. Föreställningen riktar sig för barn från 4 år och uppåt.

På söndag arrangerar Höörs församling en pilgrimsvandring från Höör till Hallaröd, en sträcka på 16 km. Samling sker klockan 9.00 vid Frihetens Kapell. Sista chansen att bege sig ut i skogarna kring Frostavallen på en svampexkursion är nu på torsdag den 17 september. Anmäler sig gör man till STF Vandrarhem Höör/Frostavallen.

Copyright: Margareta Josefsson

Vill du veta mer om Höörs natur och kultur kan man följa med Lena Ohlsson på en guidad rundtur kring Ringsjöbygden. Hon har flera olika resor med diverse teman, t.ex. ”Museumrunda” där man besöker Arnolds Kannibalmuseum och Lanthandelsmuseet i Önneköp. ”Konstrunda” med besök på Carinas glas- och silversmycken, Galleri Just Nu i Tjörnarp och Holma Konst. ”Fulltoftarundan” där man besöker Alpackorna på Kruddarehus och Fulltofta Naturcentrum. Anmälan måste göras senast två dagar innan rundturen och det går bra att göra det hos oss på Turistbyrån.

Alpackor vid Kruddarehus. Copyright: Lena Ohlsson

Varför inte delta på en guidad lunchvandring i Höörs centrum? Lunchvandringarna äger rum 24/9, 8/10 och 22/10 med olika teman varje gång. Man startar alltid på Nya Torg klockan 12.00.

Runt om i kommunen pågår det utställningar av olika slag som på Bosjökloster Slott, Stiftsgården Åkersberg, Konsthallen Anders, Holma Konst, Billinge Galleri och Krukmakeri, Galleri Grodan, Galleri Just Nu i Tjörnarp, Höörs Skolmuseum…

Konsthallen Anders. Copyright: Jenny Karlsson/Höörs Turistbyrå.

Holma Konst, cafédelen. Copyright: Gabriella Pålsson

De populära motorträffarna under torsdagar på Frostavallen håller på till och med den 24 september. På Skånes Djurpark är det nästan alltid något spännande på gång, nu i september är det olika aktiviteter i Barnzoo varje lördag och söndag. I samband med höstlovet är det Halloweenvecka med spökjakt…

Copyright: Jenny Karlsson/Höörs Turistbyrå

Höörs församling arrangerar bluesmässor, gospelkväll, keltisk mässa med skotska och irländska tongångar.

Lite längre fram är det invigning av Skånes Mitt, närmare bestämt den 3 oktober, i samband med torgdagen samma datum.

När det närmar sig jul så är det ju traditionsenligt dags för Skånska Juldagarna på Bosjökloster Slott, Tomtefest på Skånes Djurpark, Fogdaröds Julmarknad, Konst- och hantverksutställning i Snogeröds församlingshem, och vi får naturligtvis inte glömma skyltsöndagen i Höör, med knallar och luciakröning. //Jenny, Höörs Turistbyrå

2 kommentarer:

aycliffe sa...

Ni har glömt filmhösten! Kolla;

http://www.biovisionfilm.se/index.htm

Höörs Turistförening sa...

Alla evenemang finns i vår kalender på www.turisthoor.se. Klicka på Veckans Evenemang här till höger på bloggen så kommer du direkt in på turistbyråns hemsida. Du kan gå vidare med fri sökning så hittar du allt (inkl. filmerna) som händer i Höör med omnejd.

Helén