30 september 2009

Skånes Mitt-dagen

Nu på lördag, den 3 oktober, är det äntligen dags för invigningen av Skånes Mitt vid Brännemölla här i Höör.

Vi kommer nu att få veta exakt var den geografiska mittpunkten är, detta är än så länge hemligt. Skulpturen ”Mittelen” kommer att avtäckas, och kommunstyrelsens ordförande Pehr-Ove Pehrsson och konstnären bakom det hela, Lars Ekholm, kommer att berätta om bakgrunden och syftet med ”Mittelen”. Marianne Dock, Skånska Akademiers director, utropar ”Årets Medelpunkt” och överlämnar samtidigt ”Klotet”, Skånes symboliska tyngdpunkt. Klotet ger tyngd och energi åt Kultur & Humor i Skåne. Nästa år rullar Klotet vidare till en ny mottagare för inspiration och innovation. Håkan Carlsson, kulturskolerektor i Lund, står för musikunderhållning och bjuder på nyskriven musik.

Själva invigningen börjar klockan 14.00, och man kommer att ha en gemensam marsch från Nya Torg klockan 13.45, för den som vill, annars är det bara att komma direkt till Brännemölla vid Dammgatan.

Då det inte finns några parkeringsplatser vid Mittpunkten hänvisas bilister till parkeringen vid järnvägsstationen.

Innan invigningen är det Torgdag på Nya Torg med ”shoppis”, föreningsinformation och underhållning. Så missa inte Skånes Mitt-dagen med början klockan 10.00 på Nya Torg.

För mer information gå in på vår hemsida, länken har du som vanligt till höger på bloggen.
//Jenny, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: