11 juli 2009

Smultronstället Höörs Mölla

Ett riktigt smultronställe i Höör är Våffelcaféet med sin Allmogeträdgård strax intill Höörs Mölla.


Caféet håller öppet varje lördag och söndag under sommarlovet kl. 13-17.30. Har du tur så kommer Höörs Sommarorkester Zaxtetten och underhåller. Området ligger fantastiskt lugnt och naturskönt och kan besökas även när caféet är stängt. En stor kvarndamm med skog och strövstigar runt om. Vill du stanna över så har Höörs Mölla även ett Bed & Breakfast i den gamla möllebostaden.

Den nuvarande vattenmöllan är från år 1839 men platsen finns utmärkt på kartan redan i början av 1700-talet. I dag finns det ett museum i möllan, som upprustades av Höörs Mölleförening, och detta håller också öppet för besökare på lördagar och söndagar, samtidigt med caféet.

Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson

Har du något eget smultronställe i Höör och MittSkåne så skicka gärna in en kommentar till oss med ditt tips!

//Helén, Höörs Turistbyrå

2 kommentarer:

Anna Westheim sa...

Har alltid velat åka och äta våfflor på Höörs Mölla men aldrig blivit av... Det ser ju verkligen fint ut på bilderna! Mitt egna smultronställe är Rövarekulan - där trivs jag!

Lena Frykman sa...

Varmt tack för detta härliga inlägg om Höörs Mölla som smultronställe! Helt underbara och fint beskrivande bilder! Per Herrmann, som är vår hyresgäst, sköter verkligen möllan med den äran.
Jag kan berätta att Höörs Mölla finns till tack vare alla de ideella krafter som för trettio år sedan räddade och rustade upp möllan och tack vare alla som fortfarande underhåller och driver möllan.
Glädjande är också att den f.d. möllebostaden mitt emot nu håller på att restaureras av en ung familj som brinner för sin uppgift.
Sommarhälsningar från Lena Frykman, ordförande Föreningen Höörs Mölla