7 juli 2009

Lagerutförsäljning på Borgs Lanthandel

Borgs Lanthandel I Norra Rörum firade 70-års jubileum i helgen. Mellan år 1939 och 2009 har lanthandeln drivits i samma familj. Detta har gjort att källarlagret har fyllts på rejält under åren. Lagom till jubileum beslöt därför lanthandelns nuvarande ägarinna att göra en lagerrensning och sälja ut allt under lördagens trädgårdsförsäljning.




Det händer inte alltför ofta att man ser en trafik-/parkeringsvakt i korset i den lilla byn. Men nu behövdes det. Även om Norra Rörumsborna gick man ur huse och promenerade till Borgs så kom det ett stort antal utombys i bil.





Kön växte snabbt inför öppningen kl. 10. Förväntansfulla och nyfikna besökare med kontanterna redo!




Och så gick startskottet. Här fanns allt framplockat ur gömmorna. Gamla trådrullar till herrtrosor från 60-talet, krattor till julpynt, porslin till leksaker osv.










Undertrecknad fyndade också bl.a. en kratta, liten trärullebör, bärplockare och mini-bowlingspel. Fast mitt bästa fynd blev fyra olikfärgade små emaljerade trekantsskålar från Kockums - i originalförpackning!








Lisbeth, lanthandelns ägarinna, såg nöjd ut när hon skyndade fram för att servera fikasugna kunder både kaffe och kakor.


Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson

Gynna gärna den lokala handeln i Höörs kommun. Det finns många specialbutiker, gårdsbutiker och shoppingmöjligheter som kan mäta sig med handeln i våra närliggande storstäder. Ofta är det inte lönt att gå över ån efter vatten - Du hittar det mesta här på "himmaplan".

Borgs Lanthandel i Norra Rörum är en äkta lanthandel med personlig service och ett brett sortiment av varor. Öppet måndag-fredag kl. 9-18 och lördag kl. 8.30-13.

//Helén, Höörs Turistbyrå

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät spännande! Kockumsskålar i originaförpankning! Finns såna kvar???? Men det hade ju varit roligare att veta om såna här "marknader" INNAN det händer. Hur hittar man dem? Om man inte jobbar på turistbyrån förstås!

Höörs Turistförening sa...

Du har naturligtvis rätt i att det vore roligare om vi skriver om aktiviteterna innan de händer. Vi här på turistbyrån gör så gott vi kan för att få ut evenemang och aktiviter här på bloggen, innan de går av stapeln. Det händer dock ibland att vi får reda på evenemang av en tillfällighet.