21 juli 2009

Fiskeupplevelse för hela familjen

Höör och MittSkåne är ett riktigt fiskeparadis. Det finns ett stort antal sjöar i olika storlek och dammar med inplanterad fisk. Information om våra fiskevatten finns i vår HöörGuide som går att hämta på Höörs Turistbyrå, att ladda ner från vår hemsida eller beställa från densamma. Vi säljer också de olika fiskekorten.

På Månstorps Gård utanför Hallaröd finns det två dammar med inplanterad Regnbågsforell. Här betalar du dels ett fiskekort och sedan vägs fisken du får upp och du betalar ett kilopris för denna.




Här kan du fiska med hela familjen i lugn och härlig miljö. Har du inte eget spö så finns det möjlighet att låna. Även barnen lär sig snabbt tekniken att kasta ut med den rätta "knycken".





De allra minsta behöver nog ändå lite vuxen hjälp.








Tänk vad mysigt att sitta ensam på en sten och meta. Men bra att få lite hjälp när det blir napp. Det är minsann starka Regnbågar som tacksamt hugger på kroken med räkan.


Det gäller att både hålla styr på spöet och försöka få upp fisken i håven.


Vilken lycka - Dagens första napp. En stolt fiskare visar upp sin fångst.




Vad spännande! Det är minsann inte en vanlig fiskpinne här inte. Lite hjälp med kroken som ska ut ur fiskens mun. Sitter räkan kvar? Sedan måste ju fisken rensas. Ut med alla inälvor. Lite läskigt och spännande på samma gång.






Och titta här ska ni få se något konstigt som vi tog ut ur fisken. Fiskens lilla hjärta - och det slår fortfarande. Det fortsätter att dunka en stund fast att det ligger i handen.


Det finns mer att fånga i dammen och utan fiskespö. Mängder med små grodyngel som håller på att växa till sig till grodor.


Dagens fångst - två fina Regnbågar. Klara att grilla! Det finns grillplats intill dammen om du är hungrig direkt. Du kan också låna Månstorps rök och få en rökt forell med dig hem.


Om du inte vågar lita på fiskelyckan kan du ha egen picknick med dig, eller, varför inte förboka något gott på Månstorp så får du det serverat när det passar dig bäst. Maten serveras i det gamla sågverket där det också går att sitta och äta. Är det fint väder är verandan med utsikt över dammen en ännu bättre plats.






Det finns möjlighet att stanna mer än en dag och fiska. Precis intill dammen ligger en liten enkel stuga. Lite primitiv med utedass för naturälskaren.


Det går också bra att ta med husvagn eller tält. Vill du bo lite "lyxigare" med eget kök, dusch och toalett så finns det en mysig nybyggd stuga uppe på gården 500 meter från dammarna.

Utöver att fiska så finns det mycket annat att hitta på för barnfamiljen på Månstorp. Härliga strövområden direkt inpå husknuten.




Och en del djur också utöver fisken. Långhornade Highland Cattle, minigrisar, katter och en Labrador.




Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

Vill du besöka Höör och Månstorps Gård så kontakta Kenneth Grönberg på tel. 0413-55 20 17 eller 0708-50 11 60. Perfekt plats för familjedag eller en annorlunda personalkonferens.

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: