5 juli 2009

Rikard välkomnar besökare till Höör!

Med ett ökat besöksantal på turistbyrån behöver vi ordinarie personal förstärkning under sommarmånaderna. I år är det Rikard Jönsson som hjälper de boende och besökarna i Höör tillrätta. Det är ett tufft jobb att sätta sig in i allt som händer i kommunen, var alla besöksanläggningar, utflyktsmål, sevärdheter och strövområden finns. Särskilt om man som sommarvikarie inte är boende i Höör eller har tidigare lokalkännedom om området.


Rikard, som är uppvuxen i Furulund strax utanför Kävlinge, kommer direkt från en 3-årig turismutbildning i Kalmar. Under 2 års tid har han läst bland annat turismvetenskap och marknadsföring. Det är första gången som Rikard arbetar på en turistbyrå men han har erfarenhet av service och kundbemötande genom att under sin uppväxt ha hjälpt till i sina föräldrars spelbutik i Furulund.



De första arbetsdagarna ägnade Rikard åt att bli guidad runt i kommunen, besöka olika anläggningar och få en uppfattning om vad som lockar besökare till vårt område. Därefter följde en intensiv läsning av HöörGuiden och vår egen och våra anläggningars hemsidor. Redan nu efter ett par veckors arbete har han bra kännedom om Höör. Två månader till på turistbyrån så har vi nog fått ännu en god ambassadör för Höör

Turistbyrån har dagligen runt 150 besökare. Cirka en tredjedel är utländska besökare och då flest danskar och i andra hand tyskar. Det är mycket HöörGuider och kartor som går åt. Framförallt vill våra besökare veta var de kan vandra och cykla. Fiskekort till alla våra sjöar och Put and Take-vatten går också åt som smör i solsken.

Ett flertal musikevenemang är på gång nu under sommaren och tidig höst. Vi säljer biletter till bl.a. Sven-Ingvars konsert på Bosjökloster Slott, övriga sommarkonserter på Bosjökloster, till Höörs Sommaropera - i år blir det "En Midsommarnattsdröm" - och till Fritidsfestivalen; invigningshelgen av vår nya arena med både fotboll, bio, Alcazar, Hasse Andersson och magikerna Brynolf & Ljung.

Höörs Turistbyrå är öppen måndag-fredag kl. 10-18 och lördag-söndag kl. 10-13. Sommartiderna gäller ända fram till och med den 30 augusti.

Välkomna!

Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

//Helén, Höörs Turistbyrå

2 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen till vår fina kommun Rikard!

Anonym sa...

Det låter jättetrevligt.
Vi kommer att besöka Bosjökloster för att titta och njuta av Sven-Ingvars....