4 juli 2009

Konstgillet Mittskåne på Kulturhuset i Höör

Elva konstnärer från Konstrundan Mittskåne ställer gemensamt ut på Kulturhuset Anders/Höörs Konsthall under juli. Det är nu andra sommaren man anordnar en sommarutställning och varje år med olika konstnärer just från Mittskåne. Under utställningstiden kommer alltid någon av konstnärerna att finnas på plats.


Under torsdagen träffades konstnärerna i Kulturhusets konsthall för att hänga sina alster. Det ser ut att bli en spännande utställning med stor bredd på konsten.

Ryozo Miki arbetar med keramik och Christina Campbell etsning på stengods samt collage.

Här får Christina Campbell hjälp av Christina Axelsson som ställer ut olja och akrylmåleri.

Eva Barnekow är skulptör och visar reliefer i trä.

Ryozo Miki o Christina Axelsson diskuterar placering.

Vice ordförande i Höörs Konstförening, Kristina Pastor, som vanligtvis huserar på Konsthallen Anders men nu har sommaruppehåll, finns med till hjälp vid hängningen som här med Christina Axelsson.


Nu börjar det hela se bra ut. En sista titt bara före lördagens vernissage. Övriga konstnärer som ställer ut är Birgitta Almström, collage i värmebehandlad plåt, Arne Axelsson, olja/akryl, Ulf Brandtman, skulptur, relief i trä, Maria Hultberg, textil, Margareta Josefsson, grafik, olja/akryl och Annika Zetterström, olja, grafik. Årets samordnare för sommarutställningen, Ingela Jarlsson, även vice ordförande i Konstrundan Mittskånes styrelse, ställer också ut både olja, akvarell och keramik.


Konsthallen Anders har öppet torsdagar-söndagar kl. 13-16. Sommarutställningen pågår fram till och med den 26 juli. Idag, lördagen den 4 juli, startar vernissagefestligheterna kl. 13 med konst och musik. Passa också på att titta på glasblåsdemonstrationer på glashyttan som även bjuder på spex och irländsk musik.

Varför inte ta med picknickkorgen och njuta en stund extra i sommarvärmen.

Alla bilder i inlägget copyright: Ingela Jarlsson

//Helén Magnusson, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: