22 augusti 2010

Vad gör man när regnet bara öser ner?

Man kan ju skaffa sig ett färgglatt paraply och trösta sig med att det som faller från himlen trots allt mest består av vatten. En svindlande tanke förresten, att det ju faktiskt är samma vatten som går runt hela tiden. Det som landar på ditt paraply kan ju faktiskt vara samma vatten som en dinosaurie en gång drack av, eller som samma dinosaurie kissade ut en stund senare.



Ett roligare alternativ om man nu skulle vilja uppleva själva regnet, är ju att helt enkelt njuta av det. Leta fram dina gamla gummistövlar, eller skaffa dig ett par i nya glada färger, blommiga, randiga eller prickiga. Ge dig ut i regnet och njut! Unna dig friheten att hoppa i vattenpölar. Man får faktiskt göra det även om man fyllt och passerat sexårsåldern. Släpp loss barnasinnet, skratta, bli blöt och känn efter hur levande du känner dig. När du sedan kommit hem, bytt kläder och lagat dig en kopp kaffe, te eller choklad så reflektera över känslan och spara den i ditt inre fotoalbum. I februari när mörkret och kylan omger oss - plocka då fram minnet av dagen då du verkligen var ute i regnet och hur roligt det blev när du hoppade i vattenpölarna.


Men, om man nu inte vill bli blöt. Om man vill hitta på något med familjen inomhus - vad gör man då?

Varför inte ta med familjen och bowla! Lucky Bowl i Höör har tio bowlingbanor. Alla har staket som tillval för de minsta och två av banorna är anpassade för att även handikappade ska kunna spela. Bowlingens öppettider är: ons-tors 16-20, fre 16-22, lör 14-01. Övriga dagar och tider efter överrenskommelse. Efter att familjens vinnare korats - varför inte äta en bit mat i Bowlingrestaurangen?


Copyright: Helén Magnusson, Höörs Turistbyrå

På Lucky Bowl finns det även en inomhus gocartbana, och även detta passar hela familjen. Här finns även gocartbilar anpassade för barn mellan 7 och 15 år. Utmana familjen och glöm inte kameran! Vem hade anat att farmor var en sådan fartdåre?

Copyright: Lucky Bowl

För den riktigt äventyrlige som är över 18 år kan ju kanske Combatzone vara ett alternativ. Combatzone erbjuder Air Softguns för proffs, entusiaster och nybörjare. Man kan hyra utrustning och spela inomhus. Combatzone är marknadsledande i Sverige sedan 1997 och här finns även en välsorterad butik. Produkterna återfinns hos actionsportentusiaster, skytteintresserade, myndigheter, jägare och vapensamlare och används även flitigt vid filminspelningar och i utbildningssyfte. http://www.combatzone.se/


Man kanske inte har något emot att bli blöt, men vill ändå hålla sig inomhus. Då är ju Björkviksbadet ett utmärkt alternativ. Här finns bassänger för motionssim och undervisning, bubbelpool, spacebowl, rutschbanor, barnlagun, torr- och ångbastu. I direkt anslutning till äventyrsbadet finns café med hamburgare, korv, baguetter, dricka och godis. Unna familjen en heldag med bad och semesterkänsla.

Badet håller öppet: mån 11-20, tis-fre 9-20, lör-sön 10-17. Förvaringsskåpen för kläder och värdesaker låses med hänglås. Har du inget hänglås, går det att köpa på plats. http://www.bjorkviksbadet.se/

Copyright: Björkviksbadet

När regnet öser ner och det känns att hösten är på väg. Vad är då bättre än en riktigt bra bok? Biblioteket i Höör ordnar sagostunder för de yngre, teater, bokprat och olika utställningar. Gör ett besök och se vad som är på gång.
www.hoor.se/sv/bibliotek


Vill du ha ytterligare tips på vad man kan hitta på under lediga dagar, både regniga och soliga?

Titta då in på dessa hemsidor:

http://www.hittaaktivitet.se/

http://www.aventyrsguiden.se/

//Gunilla Blomberg, sommarpersonal och gästbloggare på Höörs Turistbyrå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var ett trevligt inlägg! Nu får vi hoppas att det regnar till helgen!!! :)