31 augusti 2010

En fest för folk och fåglar i Falsterbo


På fredag den 3 september kl 12.00 invigs Falsterbo Bird Show. Evenemanget pågår t.o.m. söndag den 5 sep och avslutas med Bivråkens Dag som redan funnits i 17 år på Skanörs ljung. Det bjuds på massor av aktiviteter kopplade till fåglar och fågelskådning för alla.

På mässområdet presenterar 40 olika föreningar och friluftsföretag sina verksamheter och varor. I föreläsningstältet hålls det 25 högintressanta föredrag under tre dagar, här blir det också musikunderhållning, barn- och familjeaktiviteter samt mat och dryck som serveras i restaurangtältet.

På fredagskvällen spelar Jalle Lorensson och Thomas Holst från Wilmer X och på lördagskvällen är det fågellandskamp mellan Danmark och Sverige där två lag tävlar under uppsluppna former med Henrik Waldenström som tävlingsledare.

Falsterbo Bird Show vill skapa ett ökat intresse för fåglar, en starkare opinion för fågelskydd och naturvård och vänder sig till alla som är intresserade av fåglar och natur. Evenemangets hela överskott går till ett lokalt, ett nationellt och ett internationellt fågelskyddsprojekt.

Arrangörer av Falsterbo Bird Show är Sveriges Ornitologiska Förening (SOF), Skånes Ornitologiska Förening (SkOF), och Vellinge kommun. Se hela programmet och läs om aktiviteterna här!

Vi ses i Falsterbo!

//Gästbloggare Staffan Åkeby, SkOF och medlem i Höörs Turistförening.

Inga kommentarer: