22 juni 2009

Galen i Loppis!

Loppisar av alla de slag är ett säkert sommartecken. Dels finns idrottsföreningarnas årligen återkommande loppmarknader och auktioner och utöver detta alla övriga garageloppisar, bagageloppisar m.fl. som poppar upp i sommarvärmen.

Det gäller att vara ute i god tid när man ska besöka en loppis. Karavaner av bilar med fyndsugna människor som vallfärdar till de olika tillställningarna kan komma långväga ifrån.

Kan det vara tack vare alla TV-program, om antikdeckare, antikrundor och loppmarknader, som besökarna står och trängs vid entrén för att komma först in och fynda?

När entrén öppnar så springer ett helt hav med loppisälskare in på området till just sitt favoritbord. Det kan vara allt från möbler och porslin till...



...begagnade skridskor, badkar och cyklar. Drömmen att hitta en liten pryl för en 5:a eller 10:a som kanske visar sig vara värd mycket, mycket mer hägrar.


På vägen hem hittar du såklart en ny skylt om när nästa loppis går av stapeln. Och kanske hittar du den där dyrgripen nästa gång i en gammal fyndlåda som kanske egentligen borde skickats till tippen.

Alla bilder i inlägget är tagna på loppisen i Norra Rörum.
Copyright: Helén Magnusson

Fler marknader och loppisar hittar du på turistbyråns hemsida under Evenemang. Tipsa oss gärna efterhand som det dyker upp fler, så hjälper du oss att hålla vår evenemangskalender uppdaterad.

//Helén, Höörs Turistbyrå

5 kommentarer:

Fyndgalen sa...

Ja, loppisar är nog det bästa jag vet!

Anonym sa...

Det hade varit bra med en sammanställning av årets alla loppisar i Skåne, så man enkelt kunde planera sina turer.

Höörs Turistförening sa...

En jättebra idé! En sådan sammanställning hade vi också gärna tagit del av. Det svåra med att sammanställa är att många små privata loppisar dyker upp endast med en liten skylt vid vägkanten. Har man tur och kör förbi så hittar man den. I vår evenemangskalender lägger vi in så mycket som vi får reda på i vårt område. Större årligen återkommande loppisar i Skåne hittar du på www.skane.com där information från alla Skånes 33 kommuner finns samlat. Ytterligare en bra sida med info om våra skånska marknader hittar du på www.skanskamarknader.com.

Anonym sa...

Det finns redan, titta på http://loppisar2003.homestead.com/

Anonym sa...

Samlad information om Skånes loppisar finns på
www.antikochloppisguiden.se