4 juni 2009

Aktiv kultur i Höör

Höörs Kammarorkester

Den 6 juni är inte bara nationaldag i Höör utan man firar också "Kulturkvartersdagen" med framträdanden hela dagen, enbart av krafter från Höör, i och kring Kulturhuset Anders och Berggrenska gården. Den livaktiga musikskolan är oavbrutet i farten och dess blocklöjftsgrupp "Five Fancies" kommer att ta emot Höörs ungdomskulturpris. Man får höra dem också i ett inslag på den högtidliga avslutningskonserten i Kulturhuset Anders kl 19, där Höörs Kammarorkester och Frosta Kammarkör svarar för ett program med nationalromantiska inslag. Märkesåret uppmärksammas med verk av finska tonsättare och diktare (Edith Södergran).

I Kulturhuset är glasblåseriet igång, Konsthallen öppen och man påminner om några av alla de märkliga kulturhändelserna under året.
Programmet för dagen finns på http://www.hoor.se/

//Gästbloggare Viggo Edén, Höörs Musik och Teatersällskap

3 kommentarer:

Petronella Nilsson sa...

Har varit inne på schemat och tittat och vilket fantastiskt fullspäckat program! Man får ju verkligen skämmas om man inte tar del. Jag undrar dock var de här säljarbodarna kommer var, det framstår inte. Utanför Kulturhuset Anders?

Höörs Turistförening sa...

Petronella: Säljbodarna kommer att vara "bakom" Kulturhuset Anders, ungefär vid naturlekplatsen. Väl mött!

Hans A., Ludvigsborg sa...

Det var första gången jag besökte Kulturkvartersdagen och jag var verkligen positivt överaskad! Överallt en massa roligheter, och det mesta gratis. Jag tycker att det är fantastiskt att en sån liten stad som Höör kan komma upp med så mycket engagemang.