1 december 2009

Full aktivitet i Höör på Skyltsöndagen

Vilken härlig söndag, första advent och Skyltsöndag det blev i Höör igår. Nästan vindstilla, uppehållsväder, bara ett litet duggregn mot slutet av kvällen och byn full av julglada människor i alla åldrar.


Ungdomar från Höörs Scoutkår kämpade i flera timmar för att lysa upp Höör med hundratals marschaller både från väg 13 och 23 och in till centrum. Ett stort tack både till er och till HIS Outlet för marschallerna.

En promenad längs de upplysta gatorna gick förbi butikernas julpyntade fönster. Längs vägen underhöll elever från Höörs Musikskola med både sång och musik. Tack även till alla er!







På Nya Torg samlades flera 1000 människor för att njuta av julstämningen. Ett 50-tal föreningar och skolklasser deltog med aktiviteter och marknadsförsäljning på torget och runt om i olika lokaler som JM-huset, Handelsbanken, Charisma, Coop Konsum, Färs & Frosta Sparbank.


Höörs Musikskola bjöd på en medryckande Tomtesamba som drog oss med ner till dansen kring granen på Lilla Torg. Duktiga musiker och dansledare fick igång oss både med små grodor och räven som raskar.





Fler barnaktiviteter fanns runt om på byn. Det var lång kö till Björkens ponnyridning. Att prova lyckan i fiskedammen kunde man göra på flera ställen.





Aldrig förr har så många tomtar funnits på plats i Höör samtidigt. I år hade tomten samlat ihop alla sina nissar och tomtar från verkstaden för att jula i Höör. I varje butik och i varje hörn dök en tomte upp. En del bjöd på glögg och andra på godis. På Köpmanshuset kunde man lämna in sin önskelista och på Nya Torg kunde man träffa tomtens ponny. Självaste tomtefar övervakade hela evenemanget från sin gungstol i Ringsjöskolans tält.







På Nya Torg bjöd den nybildade Höörs Rockklubb på Tomterock dagen till ära. Samtidigt kunde man utforska Räddningstjänstens brandbil både invändigt och utvändigt.



Vid våra fina eldkorgar från Svensk Metallteknik kunde man värma sina frusna händer. Scouterna såg till att de hölls brinnande under hela dagen.



Höörs egen Trollmor dök upp i ett av marknadsstånden. I de övriga kunde man köpa allt från ljusstakar till brända mandlar.






Skyltsöndagens avslutning blev den traditionella Luciakröningen från Färs & Frosta Sparbanks tak. Åtta Luciakandidater med ett helt följe tärnor från Höörs Musikskola ställde upp på taket till storbandsmusik av Fire och Motwind. Vi fick också ett smakprov av Luciasång från kören.




Vårt kommunalråd Pehr-Ove Perhson fick äran att sätta kronan på årets framlottade Lucia Emma Rosell. Hon förärades även ett smycke som sponsrats av sparbanken och Larssons Ur Optik och Guld, en glasgåva från Incendi Glasblåseri samt en blomsterbukett från Blomsterverksta´n som överlämnades av 2008 års Lucia Erica Lindholm.




Efter kröningen hämtades Lucian och hennes följe av Sture Nilssons hästar och vagnar som tog dem runt byn på den årliga kortegen. Med följde polisrytteriet och två ryttare från Ringsjöortens Ryttarförening samt ett antal fackelbärare. Höörs Ungdomsorkester underhöll från ett lastbilsflak längs med hela kortegevägen.


Sist i kortegen kom smånissarna åkande från Lone Star.



Alla bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

Ett stort tack till alla deltagare, besökare och sponsorer till årets Skyltsöndag i Höör som hjälpte till att göra årets evenemang till en riktigt härlig och julig dag för hela familjen.

En riktigt God Jul från oss som har hjälpts åt att arrangera Skyltsöndagen till er alla; Färs & Frosta Sparbank, Företagarna och Näringsidkare i Höör, Höörs Turistförening, Lokaltidningen och Höörs kommun!

Fler bilder från årets Skyltsöndag i Höör hittar du på Billingska Bokhandelns Boklogg.

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: