16 december 2009

Blir det en vit jul i år?

Snön ligger vit i Höör. Äntligen!! Då får vi kanske en vit jul i år. Snabbt ut med kameran för att föreviga det fina vita snötäcket. Katterna Tigger och Sigge hänger på.


De vet inte riktigt vad de ska tycka. Lite kallt och blött är det. Hade hellre stannat inomhus idag. Men okej då, för denna gången.



Helt fantastiskt vad vitt och fint allt har blivit. Men det har nog också snöat under ett helt dygn. Tänk om solen skulle titta fram. Så att det gnistrar och glimmar.

Fler som passar på att ta en tur i naturen och njuta.


SMHI lovar kallt och snöfall ända fram till jul. Ner mot 10 minus i helgen. Lite mildare till julafton men snö även då. Passa på att njut så länge det varar. Fram med skidor och pulka, eller ta en uppfriskande promenad. Vill du ha en vit jul i år så fira den i Höör. Chansen är stor att snön ligger kvar.

Ska du ut på vägarna så ta det försiktigt.

Bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson

//Helén, Höörs Turistbyrå

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hej, förr kunde man hyra och åka däck i frostavallen. Fanns till och med en liten lift att dras upp med. Är det någon som vet om detta finns kvar samt hur man kommer i kontakt med dem? Hoppas på återkoppling. MVH // Titti

Höörs Turistförening sa...

Hej Titti!

Så vitt jag vet, så finns detta tyvärr inte kvar, men jag ska luska lite och så får jag återkomma i detta ärende. Det kanske är någon annan som känner till om det fortfarande går att hyra däck på Frostavallen?//Jenny

Höörs Turistförening sa...

Hej,
tyvärr finns varken däck eller lift kvar. Däremot en stor fin skidbacke som det går lätt att ta sig upp på för egen hand, en liten barnbacke och en stor parkering. Vid barnbacken finns det också både vindskydd, eldstad och ved. När du är i Frostavallen så kan du också passa på att åka skridskor på Vaxsjön.

Helén

Lisa på Klinta sa...

Kan man äta någonting?

Höörs Turistförening sa...

Lisa,
Restaurang Storstugan serverar dagens lunch, annars rekommenderar vi att man tar med sig egen matsäck att avnjuta. Varför inte grilla korv vid eldstaden?