28 maj 2009

Ringsjön Runt - Folkfest på hjul

Lördagen den 30 maj är det dags igen för det årligen återkommande cykelloppet runt Ringsjöarna. För 43:de året i rad arrangerar Skånes Cykelförbund, i samarbete med Höörs kommun, Ringsjön Runt. Totalt 140 000 deltagare har under åren upplevt ett härligt motionslopp på cykel mitt i Skåne.

Rundorna är anpassade för både nybörjare och återkommande entusiaster. Du kan välja mellan fyra olika rundor på 35-125 km för både vanlig cykel och mountainbike. Du cyklar runt ringsjöarna genom gröna bokskogar och öppna landskap. Vid depåerna i Sösdala, Osbyholm och Eslöv serveras det kaffe, bullar, blåbärssoppa m.m.


Både start och mål finns vid Ringsjöskolan i Höör. Traditionsenligt kommer självklart Ingvar Oldsberg att vara på plats som konferencier och prisutdelare. Han kan också dyka upp vid någon av depåerna! Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till loppet under fredag och lördag före start den 30 maj.
Mer information hittar du på http://www.ringsjonrunt.se/.



Alla bilder i inlägget copyright: Ise Andersson/Höörs Turistbyrå
Tag med dig din familj, arbetskamrater, vänner och bekanta, koppla av och upplev den Skånska Cykelfesten i Höör - Mitt i Skåne!

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: