25 oktober 2011

Recept på holländska Stoopwafels


Under Kulturnatten bjöd Danila från Holland på en delikatess som heter Stoopwafels. Många har hört av sig och frågat efter receptet och därför lägger vi ut det här på bloggen. Kan verkligen rekommenderas av alla oss som har provat!
 Recept Holländska Stroopwafels
Ingredienser våfflan:
250 g smör
500 g vetemjöl
150 g vit farinsocker
50 g jäst
1 ägg lite ljummen mjölk
Ingredienser fyllningen:
500 g sirap
300 g brunt farinsocker
1 tesked kanel
75 g smör
extra:
våffeljärn

Förberedning våfflorna:
- Rör smöret mjukt, tillsätt sockret och blanda
- Tillsätt mjölet, ägget och jästen lite i taget i smörblandningen
- Tillsätt lite mjölk i taget för att förtunna smeten, det ska vara mjukt men inte flytande
- Låt det jäsa i 45 min på ett varmt ställe, knåda sedan degen igen.

- Värm sirapen och det bruna sockret tills det har lösts upp. Tillsätt smör och kanel.

Beredning:
- Forma degen till små bullar och baka dem i våffeljärnet.
- Låt de färdiga våfflorna svalna                                                                                               
- Bre ett tunt lager av fyllningen på ena hälften av våfflorna, lägg på den andra och tryck ihop.


/Linda Pihl, Höörs Turistförening
Förberedning fyllningen:

6 kommentarer:

Anonym sa...

Helt sjukt så goda dom är!

Anonym sa...

dom smaka dåligt vad ska jag göra så dom blir bättre

Anonym sa...

svara jag vill veta hur jag gör dom bättre jag följde receptet vrf smakar dom dåligt

Anonym sa...

dom var inte sigma

Anonym sa...

sigma

Anonym sa...

Kanske är för söta eller ngt..?