9 november 2011

Filip Jers kvartett på Höörs Gästis 18 november

hoors_jazz_presenterar_-_filip_jers_kvartett-157874-3608486.jpg




Höörsonen Filip Jers med sin kvartett fortsätter höstens konsertserie på Gästis i Höör fredagen den 18/11 kl 19:30. Insläpp från kl 18:00.


Biljetter 240:-, medlem 200:- och studerande med studieleg 50:- säljs genom Höörs Turistbyrå 0413-275 75 eller bokas via info@hoorsjazz.se.

Jazzmeny serveras på Gästis från kl 18.00 (inget mattvång). Beställ bord på tel: 0413-220 10 eller info@hoors-gastis.com.


Filip Jers Quartet är något så ovanligt som en jazzkvartett med kromatiskt munspel som "lead – instrument”. Kvartetten spelar musik som är inspirerad av munspelshjälten Toots Thielemans. Filip, som för övrigt är dubbel världsmästare i munspel (World Harmonica Championships 2005 Trossingen, Tyskland) och förra året belönades med Harry Arnold-sällskapets Stand By-stipendium, skriver även låtar som framförs av kvartetten.

"Våren 2011 Filip tog en masterdegree i musik från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, som den första munspelaren någonsin. Det har varit tre väldigt lärorika år och han ser fram emot livet som frilansmusiker. Han hade som examensarbete att med min kvartett spela musik som är inspirerad av Toots Thielemans. De spelar traditionella jazzstandards och mina egna kompositioner. De är inspirerade av Toots Thielemans, modern jazz och folkliga tongångar.”

Filips första solo-CD släpptes den 4 maj i Stallet, Stockholm, som han kallar "Spiro". "Spiro" betyder "att andas" på latin. Alla tretton låtar är komponerade av Filip med inspiration från jazzens, bluesens och folkmusikens tonspråk. Skivan är en musikalisk resa med fokus på det själfulla ljudet av munspel och dess unika möjligheter i musikens underbara värld.

Filip spelar också gitarr, dragspel och jawharp på skivan.

De som spelar i kvartetten i Höör är:
Filip Jers - kromatiskt munspel
Henrik Hallberg - gitarr
Johan Lindbom - kontrabas
Niclas Lindström - trummor


Välkomna önskar

Lasse Jernryd

Sekreterare Höörs Jazz


/Linda Pihl, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: