11 oktober 2011

Inspirationshelg med pilgrimstema 29-30 oktober


Pilgrimsleden i Höör går från Stiftsgården Åkersberg till Hallaröd och är en del av den Pilgrimsled som går från Santiago de Campostela i Spanien till Nidarosdomen i Trondheim, Norge. Pilgrimsvandring är en urgammal tradition som har förekommit sedan tidig Kristendom. Enligt Hans-Erik Lindström på Pilgrimscentrum i Vadstena kan man sammanfatta innehållet i vandringen med sju nyckelord; långsamhet, frihet, enkelhet, bekymmerlöshet, tystnad, delande och andlighet.



Lördag den 29/10 kl. 14.00: Lennart Lindquist, präst och pilgrim från Luleå, berättar och visar bilder från sina vandringar utmed Dag Hammarskjöldleden (Kungsleden från Abisko) med temat ”Endast den som ser långt hittar rätt”. Vi avslutar dagen med pilgrimsmässa i Frihetens kapell kl. 16.00. För musiken står Paddy Lawless, John och Irene Follin.

Söndagen den 30/10 kl. 09.00: Pilgrimsvandring från Frihetens kapell till Hallaröds kyrka där vi avslutar med Keltisk mässa kl. 17.00. Musik Oats & Barley. Eftersits efter mässan med enkel förtäring och mer musik. Återtransport till Höör kl. 18.15.

Dagarna är kostnadsfria – Ingen föranmälan.

Pilgrimspaket med logi och mat kan bokas genom Stiftsgården Åkersberg. Tel: 0413-55 91 00.

Välkommen!

Arr: Höörs församling och Stiftsgården Åkersberg
Foto: Gullbritt Sörensen

/Linda Pihl, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: