24 maj 2011

Höör Irish Festival 2011 blev en succé

Damien Kirwan, Irland

Lördagen den 7 maj gick Höör Irish Festival 2011 av stapeln på Höörs Gästgiveri, för andra året i rad.


Med Sveriges Radio P2 på plats och besökare från Sveriges olika hörn, Danmark och Irland sätter Höör Irish Festival verkligen sin ort på kartan. Lyssna på inslaget i Mitt i Musiken här och hör Karin Blom berätta om framtidsplanerna och lyssna på ett längre inslag i Mitt i Musikens Veckomagasin här.

35 musiker från Skåne, Göteborg och Irland deltog och mer än 150 besökare, gamla som unga, fyllde Gästgivargården med härlig stämning. Och arrangörerna vill att festivalen växer, fler och större band skall komma och det finns planer om att ordna workshops i musik och dans.

- Målet med festivalen är att lyfta fram den irländska musiken och kulturen och skapa ett årligt återkommande evenemang i Höör. Vi är flera som bor i Höör med omnejd som ägnar oss åt irländsk musik. Den här dagen vill vi samla både gamla inbitna utövare och nya åhörare. Alla är välkomna för att få en rolig dag tillsammans och njuta av irländsk musik, sa Pontus Blom, ordförande i IMSOS, inför festivalen.

- En irländsk oas, det vill vi skapa här i hjärtat av Skåne! Man ska kunna komma hit och uppleva en stämning och atmosfär som annars bara kan upplevas på Irlands pubar, sa Paddy Lawless från Dublin, numera Höörs-bo.

Irish Music Society har spelningar och sessions runt om i Skåne, där man kan få uppleva den atmosfär som Paddy pratar om, på deras hemsida kan du se när och var. Session är ett spontant musikjam som är vanligt förekommande på Irlands pubar. Det innebär att ett gäng musiker umgås och spelar tillsammans. Varje session är unik eftersom deltagarna med sina instrument varierar från gång till gång.

Vill du meta mer om Irish Music Society of Skåne?
Spana i deras hemsida www.imsos.se

Foto: Irish Music Society of Skåne
/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: