14 april 2011

Petra Kvist med Edith Piaf på Kulturhuset




Den kritikerrosade förställningen Edith Piaf- sången som Liv -
Kulturhuset Anders 16 april kl. 19.00

Petra Kvist, bördig från Höör och boendes i Stockholm, kommer nu till Kulturhuset och gästspelar med sin uppskattade och kritikerrosade föreställning. 

I föreställningen vävs berättelsen om Edith Piaff´s fantastiska liv – från de fattiga gatorna i Paris till de stora scenerna över hela världen – samman med hennes mest älskade sånger. Sångerna framförs på både svenska och franska.

Texten är skriven av litteraturkritikern Ulla Lundqvist och Petra Kvist och är baserad på Ulla Lundqvists roman Piaf – Sången som liv. Ulla Lundqvist skriver i sin roman: ” Det finns något fruktansvärt och hemskt över Edith Piaf, men också någonting sällsamt och vackert. Man kan inte låta blir att bli berörd av henne, ta henne till sig, älska henne”

Biljetter bokas via: Ticnet: 077-1707070, www.ticnet.se
Biljettpris 220:-
Eller på Kulturhuset Anders en timme före föreställningen.
För mer information ring: 0733-783227

Föreställningen har turnerat i Sverige och spelats i Helsingfors i San Fransisco, på Cypern och på olika scener i Stockholm t.ex Klara Soppscen, Nalen, Boulevardteater, Mosebacke och Teater Giljotin. Pubikens respons har varit fantastisk, från såväl den yngre som den äldre generationen. Det gör att föreställningen fortfarande finns på repertoaren och fortfarande spelas vid förfrågningar av olika typer av arrangörer. Edith Piaf’s sånger och märkliga liv fascinerar. Förutom att hon förmedlar en smärtsam längtan finns hos henne ett mod att bevara det vackra, poesin och kärleken i livet.

Läs artikel i Skånskan här.
Läs artikel i Mellanskånes Lokaltidning här. 


/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: