21 april 2011

Bosjökloster öppnar 30 april för säsongen



Bosjökloster Slott öppnar för säsongen den 30 april. På programmet står bla ett flertal utställningar, konsertserien Musik på Bosjökloster och två stora konserter med Tommy Körberg och The Best of Pop and Rock. Nytt för i år är att restaurangen drivs av välkända Flädie Mat & Vingård

Bosjökloster hörs historiens vingslag, och mycket kan upplevas i det anrika slottet och dess omgivningar. Som Konstutställningar i Stensalen, det lilla nunnemuseet i Klostervalven, kyrkan från 1100-talet, örtagården, de praktfulla trädgårdarna, parken med djurhagar och tusenårig ek - som sägs vara det äldsta levande trädet i Skåne. Du kan låna roddbåtar för en tur på sjön och äta på restaurangen eller ta med en egen picknick.

I slottet visas fotografen Hans Hammarskiölds bilder “Nära Linné”, engelska konstnären Elizabeth Tylers akvarellmålningar “Blommornas röst” och en skulpturutställning av holländska Henny Kortenoeven. Skånska Yllebroderier- visas, en nutida berättande folkkonst målad med nål och tråd.

Lisbeth Ransjö, ordförande i Bosjökloster Hemslöjdsförening, har, med hjälp av Eva Jeppsson, samlat in brudtäcken, brudkuddar och bänklängder i skånskt yllebroderi skapade av Ally Svensson, Ingegerd Hansson, Eva Jeppsson, Karin Björkman och Bodil Hallström. Dessa kvinnor är idag bland förgrundsgestalterna inom den gamla konsten att brodera i ullgarn på ylletyg. I Klostervalven hänger vackra folkdräkter från olika härader i Skåne. Läs mer här.

Konserterna med Tommy Körberg och The Best of Pop and Rock går av stapeln den 10 & 22 juli.
Mer om konserterna och biljettinfo här.

Musik på Bosjökloster återkommer med en härlig blandning konserter. I år uppträder hela Middle East Peace Orchestera i Logen. En annan höjdpunkt är italiensk operagala med senaste svenska tenorstjärnan Joachim Bäckström och den framstående italienska sopranen Sabina von Walther. Se hela programmet här.

Från våren 2011 introducerar välkända Flädie Mat & Vingård nya menyer i Bosjökloster Restaurang. Köket arbetar efter filosofin att erbjuda spännande och läcker matlagning med rötter i det svenska köket och med inspiration från det övriga Europa. All mat lagas med säsongens bästa råvaror och med många lokala skånska leverantörer representerade. Ett spännande samarbete som vi ser fram emot!

Bosjöklosters Trädgård och park är en upplevelse både för den allmänt och specialintresserade, och den tusenåriga eken talar sitt eget språk.

Varmt välkommen till Bosjökloster!
www.bosjokloster.se

foto: Bosjökloster Slott
/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: