15 juni 2010

Carmen Chor på Konsthallen Anders


I lördags ställde Höörs Konstförening till med Vernissage för Carmen Chor och hennes måleri. Två stora bussar med danska besökare hade hittat till Höör och Konsthallen Anders för att få se på danskfödda Carmens målningar i akryl och blandteknik. Med lite bubbel och mingel gick besökarna i omgångar in i lokalen för att studera konst på nära håll.



Carmen berättade om sig själv och sin konst - till besökarnas förtjusning på deras eget hemspråk danska. Känner du igen motiven så kanske du köpte lotter på årets Konstrunda i MittSkåne. Numera Höörsbon Carmens verk förgyllde lottens framsida och fanns också med som en av årets vinster bland konsttrycken.

OBS Höörs Turistbyrå säljer fortfarande konstlotter och det finns flera vinster kvar - både originalkonstverk, konsttryck och konstböcker.




Missade du Höörs Konstförenings föregående utställning med Emanuel Javelids härliga frukter i olja och akryl? I så fall kan du göra ett besök hos honom hemma i Ateljé Solglimten, Brödåkra/Löberöd.



Ateljé och galleri delar Emanuel med sin fru Marianne som arbetar med silversmide och tillverkar vackra smycken.


Läs mer om MittSkånsk konst på följande hemsidor Carmen Chor, Ateljé Solglimten, Konstrundan MittSkåne och Höörs Konstförening.

Carmens utställning på Konsthallen Anders i Höör pågår till och med den 4 juli. Öppettider: onsdag-fredag kl. 12-16, lördag-söndag kl. 13-16.

Nästa utställning blir Konstrundan MittSkånes Sommarutställning den 10 juli-8 augusti. Ett tiotal av konstnärerna i Konstgillet MittSkåne visar då upp sina alster och kommer själv att vara på plats i konsthallen. Vernissage med musikunderhållning den 10 juli kl. 13-16. OBS öppet alla dagar kl. 12-16.

Bilder i inlägget copyright: Helén Magnusson/Höörs Turistbyrå

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: