6 maj 2012

Fågelskådningens dag 6 maj


Den 6 maj är det Fågelskådningen dag och det är aktiviteter runt om i Skåne. Vid Fulltofta Storkhägn pågår ett spektakulärt skådespel med 25 häckande par på en och samma plats.  Är du nyfiken på fågelskådning?

Kl 08-15 är Storkprojeket på plats och visar och berättar. Guidningar kl 11 och 14. Ungar har kläckts och syns när föräldrarna reser sig. Hör berättelsen om storkens historia i Skåne, om försvinnandet, projektets arbete och förstås den sensationella flyttningen. Bli medlem i Storkens Vänner och delta i utlottning. Glöm inte kikaren!

Kl 06-12 sjuder det av aktiviteter med Ringsjöbygdens Fågelskådare  vid Gäddängen, Ringsjön, 2 km från storkhägnet. Det är fågelskådning på 6 platser och god hjälp av medlemmar och deras tubkikare. Tipsrunda, Tävlingar, Artlistor, Lotteri, mm. Passa på att bli medlem i föreningen! Ringsjöbygdens Fågelskådare bjuder på glöden, du tar med vad du vill grilla!

Arrangör: Storkprojektet och Ringsjöbygdens Fågelskådare
Samling: Fulltofta Storkhägn, Hörby.

Kontaktperson: Emma Ådahl, 0709-98 02 25

Kollektivtrafik: Busslinje 470 fr Höör station. Hållpl. Fulltofta Riksvägen. Därefter 2 km promenad Slottet-kyrkan-sjön.
Storkhägnet i Fulltofta, foto Emma Ådahl 
 Årta, foto Gunder Jönsson
Aqvarell, Linnea Ander
/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: