21 augusti 2011

Rapport från Höörsambassadören Christer "Blixten" Jönsson


2010 års Höörsambassadör Christer "Blixten" Jönsson har bråda dagar just nu. Planeringen inför årets upplaga av USA-bil rallyt Twin Lake Run går in i slutfasen och nu ska säcken knytas samman. I år är det 10 år sedan första upplagan av rallyt och man förväntar att upp emot 500 bilekipage deltar. Till Jägersbo, där rundan startar och slutar och där man finner matstånd, musikunderhållning och andra festliga inslag, förväntar man sig runt 2500 besökare under dagen. För att ett så stort arrangemang ska bli lyckat krävs en noggrann planering av varje liten detalj. Christer och hans vänner i föreningen Americar började så smått jobba med årets upplaga redan i oktober 2010.


Att Christer blev utnämnd till Höörsambassadör var en stor överraskning för honom, men den har bidragit med mycket positiv energi till hela föreningen. För visst är det en laginsats att Twin Lake Run har blivit så framgångsrikt, det påpekar Christer flera gånger när jag pratar med honom. Bilintresset är det centrala för Americars medlemmar, men de är också glada och stolta över att kunna bidra med att locka folk till kommunen. En annan positiv effekt av utnämningen som Höörsambassadör är att föreningen känner att Twin Lake Run har blivit accepterat och uppskattat av kommunens invånare. De får ofta uppmuntrande kommentarer och frågor från folk de träffar. Dessutom var sponsorerna till årets upplaga inte så svårbedda utan ställde gärna upp med bl. a. fina priser till de deltagande.


Innan Christer hastar vidare ber han mig hälsa alla välkomna lördagen den 3 september. Han påminner också om att det är gratis att besöka området. Mer information finner du här.


/Linda Pihl, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: