14 juli 2011

Höörs Sommaropera 2011

Årets sommaropera Ofelias Skuggteater bygger på en berättelse av Michael EndeOperan tonsattes 2005 av Dag Raael Braathen med libretto av Lars Vik och får sitt uruppförande i Höör.

Det är 14:e gången som Höörs sommaropera arrangeras, och professionella sångare och musiker framför tillsammans med 30 ungdomar och barn en fullskalig opera i Kulturhuset Anders.

Huvudpersonen i årets opera, Ofelia, har i hela sitt liv varit sufflös vid en teater. Nu måste den läggas ned. Ofelia blir arbetslös och hemlös och uppsöks av en samling likaledes hemlösa skuggor utan herrar. Hon underhåller skuggorna genom att berätta världslitteraturens stora pjäser för dem – Titelrollen sjungs av Karin Svensson och den ” första skuggan” av Amelie Flink. Båda har gjort markanta insatser i tidigare sommaroperor och vid soloframträdanden främst tillsammans med Eva Bohlins körer i Lund. Ljusmästaren och berättaren tolkas av Bengt Krantz, från Malmö Opera.

Höörs Sommaroperas ensemble (30 ungdomar/barn samt professionell blåskvintett/piano/slagverk) leds av Viggo Edén, som tillsammans med regissören Tord Nihlén producerar Höörs Sommaropera. Dag Raael Braathen är musiker och musikpedagog och verksam i Oslo. '

Urpremiär 4 augusti, kl 19.00
Föreställningar 5 och 6 aug. kl 19
samt 7 aug kl 15 och kl 19.

Biljetter: förköp från 1 juli i Höörs Turistbyrå tel 0413-275 75 och Höörs bibliotek, eller via www.kulturhoor.nu
Läs mer om Sommaroperan här.


/Helena Dunér, Höörs Turistförening

Inga kommentarer: