28 november 2010

Höörs Lucia 2010



Grattis Annie Sollvén - Höörs Lucia 2010!

Höörs Luciatåg bestod i år av kören Vocals, högstadie- och gymnasieelever från Höörs Musikskola. Fyra av de äldsta flickorna i kören kandiderade till årets Lucia. Höörs kommunalråd Pehr-Ove Pehrson presenterade kandidaterna på Färs & Frosta Sparbanks tak. Lotten avgjorde årets Lucia i Höör och den utvalda blev Annie Sollvén.

Annie är 16 år gammal och går första året i gymnasiet, samhällsprogrammet på Polhemsskolan i Lund. Hon har varit aktiv inom Höörs Musikskola ända sedan hon var liten. Först på rytmik och sedan spelat fiol i 10 år. Hon började också tidigt att sjunga i kör och gör det fortfarande. Annie sjunger också individuellt och i sånggruppen Vicious Voices.

Annie Sollvén blev den första Lucian i Höör att krönas med den nya Luciakronan. Färs & Frosta Sparbank passade på att skänka en ny Luciakrona, tillverkad av smideskonstnär Sonja Ekman från Lund, till Höörs Musikskola. Samma konstnär som har tillverkat kronorna till Malmö och Lunds Lucior. Luciakronan är tillverkad i mässing med ljus av plexiglas med LED-belysning. Det blev en krona som ger ljusglans utan risk för droppande stearin. Efter kröningen åkte hela Luciaföljet i kortege runt Höör i hästdragna vagnar tillsammans med Höörs Ungdomsorkester och fackelbärande barn och ungdomar.

Höörs Lucia ger tre offentliga konserter den 13 december. Kl. 8.00 och 19.00 på Kulturhuset Anders och kl. 11.15 på Kungshällan.

Fotograf: Annika Wiedeheim

//Helén, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: